הבנקים הנושים של ויטה ידרשו מכירה מיידית
לאומי ודיסקונט יפנו ביום א' לבית המשפט בבקשה לאשר מיידית את ההצעה המועדפת עליהם למכירת ויטה פרי הגליל. זאת, בניגוד לדרישת הממונה על ההגבלים העסקיים לקבל 30 יום כדי לבדוק האם בהצעה שתיבחר אין פגיעה בתחרות
הבנקים הנושים של ויטה פרי הגליל, בנק לאומי ובנק דיסקונט, יפנו ביום ראשון הקרוב לבית המשפט המחוזי, בבקשה לאישור מיידי של ההצעה המועדפת עליהם למכירת החברה. זאת, לנוכח העובדה כי הממונה על ההגבלים העסקיים במשרד התמ"ת, רונית קן, מסרה בפגישה שנערכה שלשום בינה לבין נציגי הבנקים כי נדרשים לה עוד 30 יום כדי לבדוק ולגבש החלטה בשאלת המיזוג בין הרוכש המועדף על ידי הבנקים, לוויטה פרי הגליל.
- קרן סקיי הצטרפה למתמודדים על ויטה פרי הגליל
- בעלי ויטה: "חברה כזו לא יכולה להיעלם"
- ריץ' ביטלה את הזכיינות של ויטה פרי הגליל
דרישת הממונה תעמוד לדיון בבית המשפט, כשמנגד הבנקים יטענו כי כל עכבה נוספת בתהליך המכירה תפגע בסיכויי שיקום המפעל ועובדיו ותפחית משוויו. לטענת הבנקים, העיכוב עלול לגרום נזק במיוחד לנוכח העובדה שחומר הגלם במלאי הולך ואוזל ועיקר פעילותו של המפעל כיום אינה ייצור אלא מכירת מלאים קיימים.
ההצעות שהוגשו לרכישת ויטה פרי הגליל הן של חברת פריניר, אשר נגד בעליה יעקב צסקלה מנהלת הרשות להגבלים עסקיים חקירה בגין אי דווח על רכישת מתחרה - חברת מילוז; חברת זנלכל - המתחרה של ויטה בתחום השימורים; וחברת הייבוא ויליפוד. בדיקת הממונה קן נועדה לברר האם אין בהצעה המועדפת על הבנקים פגיעה בתחרות.
מחר (יום ה') תתקיים אסיפת נושים לא מובטחים בהשתתפות נציגי הבנקים הנושים, בנק לאומי ובנק דיסקונט, במהלכה יידונו שתי הצעות נוספות - הצעה של בעלי השליטה הנוכחיים בוויטה בשותפות עם האגודה השותפית-חקלאית ידפת והצעה של קרן סקיי. שתי הצעות אלה, הכוללות הסדרי נושים, מחייבות את הבנקים למחיקות משמעותיות, ולהפסד גדול יותר מזה שייגרם להם מבחירה בהצעות הרכישה.
לפי הערכות, הצעתו של צסקלה להפעיל את החברה ולממן מכיסו את הפעלתה השוטפת, עם אופציה לרוכשה בעתיד, היא המועדפת על הבנקים. ההערכה היא כי באסיפת הנושים הלא מובטחים לא יאשרו הבנקים את הסדרי הנושים שיוצעו.
מפעל ויטה פרי הגליל מופעל כעת במתכונת חלקית בלבד, תוך חשש כבד של העובדים כי ייגמר מימון הביניים שמאפשר את המשך העסקתם.