שתף קטע נבחר

 

דיווח: אנשי חמאס מתעללים בעשרות "משת"פים"

לפי דיווח של ארגון "אמנסטי" וה"גרדיאן" הבריטי, אנשי חמאס הרגו לפחות 14 חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל. אחרים נורו או הוכו. רבים אולצו לעזוב את בתיהם מאימת חמאס

עם תום הלחימה בעזה, לא תם מסע הסבל של אזרחיה. ה"גרדיאן" הבריטי דיווח היום (שבת) מפי גורמים ב"אמנסטי" כי אנשי חמאס רצחו עשרות חשודים ב"שיתוף פעולה" עם ישראל, ועינו רבים אחרים. על "ציד המכשפות" שעורכים אנשי חמאס לחשודים בסיוע כבר דווח בעבר, אך רק כעת נחשפים מימדי התופעה ואכזריותה.

 

מדיווחי אמנסטי עולה כי כוחות חמאס חטפו, עינו, איימו ורצחו גם פלסטינים המתנגדים לתנועה, אותם קטלגו כ"משתפי פעולה". מהדיווחים עולה כי לפחות 14 גברים נורו למוות על-ידי אנשי חמאס מאז סוף המלחמה, ועשרות אחרים נורו ברגליהם וברכיהם או הוכו. בדו"ח הארגון מפורטים מקרי התעללות רבים ונכתב כי "אנשי חמאס אחראים להפרת זכויות אדם חמורה". בכירים בחמאס הודו כי הם תרים אחר חשודים בשיתוף פעולה, אך הכחישו כי הם עורכים מסע אלים של מתקפות.

 

מוואפק עלאמי, בן 36, סיפר ל"גרדיאן" כי אולץ לעזוב את עזה בשל איומים חוזרים ונשנים על חייו, שהחלו עוד לפני המלחמה. עלאמי עובד עבור ארגון "קול אחד", המקדם הדברות בנוגע להצעות לשלום בין ישראל לפלסטינים. לאחר השתלטות חמאס על עזה, ביוני 2007, כוחות התנועה פשטו על משרדי הארגון וגזלו מחשבים וציוד נוסף.

 

הארגון סגר את משרדיו ואנשיו עבדו מביתם. אך לאחר מכן דרשו אנשי חמאס כי כל הארגונים האזרחיים יקבלו את אישור התנועה לפעול. אנשי "קול אחד" סירבו, והארגון הפסיק את פעולתו בעזה. "אנשים מפחדים לחיות חיים נורמאלים, להביע את דעותיהם בחופשיות", אמר עלאמי. "אין חופש דיבור, אין חופש תנועה, אין חופש נסיעה ואין ביטוח רפואי של ממש. אנשי חמאס משתמשים במדיניות של בוש: מי שלא איתנו, נגדנו".

 

במקרה של עלאמי לסיפור יש סוף טוב. הוא ובני משפחתו, שקצו באיומים, הצליחו להשיג אישור נדיר לעזוב את עזה ולהשתקע באחת מערי הגדה המערבית. הוא הסביר כי האילוצים שמטילים אנשי חמאס על האוכלוסייה האזרחית הם בלתי-אפשריים וכי ישנו הבדל גדול בין הוראות הנהגת התנועה והתנהגות חמושיה בשטח.

 

עם זאת, עלאמי הסביר כי רוב הפלסטינים כבר לא מרגישים השתייכות לאחד הפלגים המובילים, לא חמאס ולא פתח. "הפוליטיקאים והתקשורת בטוחים שיש חלוקה פשוטה בין עזה לבין הגדה המערבית, בין חמאס לפתח", אמר. "האמת היא שרוב בני העם הפלסטינים לא מזדהים עם אף אחת מהן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטילים אימה. חמושי חמאס בעזה
צילום: AFP
מומלצים