קלינטון לצפון קוריאה: אל תבצעו שיגור טילים
יום אחרי בואה לאסיה למסעה הראשון בתפקיד, הזהירה מזכירת המדינה האמריקנית את פיונגיאנג לבל תממש את הצהרותיה לערוך שיגור טילים ניסיוני. "שיגור הטילים לא יועיל כלל להניע את היחסים בינינו קדימה", הבהירה
מזכירת המדינה האמריקנית הילרי רודהם קלינטון הזהירה היום (ג') את צפון קוריאה שלא תבצע את שיגור הטילים הניסיוני שעליו רמזה לאחרונה.
קלינטון המבקרת ביפן, במסגרת מסעה הראשון מאז שמונתה לתפקיד הדיפלומטית מספר אחת של ממשלו של ברק אובמה, אמרה במסיבת עיתונאים בטוקיו: "שיגור הטילים האפשרי שעליו מדברת צפון קוריאה לא יועיל כלל להניע את היחסים בינינו קדימה".
אתמול, ביום הולדתו ה-67 של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג איל, הכריזה פיונגיאנג כי יש לה זכות מלאה לבצע "פיתוח חללי" - המונח שבו היא משתמשת בניסיון להעמיד פנים שניסוי טילים הוא למעשה שיגור לוויין. גם כאשר ביצעה פיונגיאנג שיגור ניסיוני של טיל ארוך טווח ב-1998, טענה כי שיגרה לוויין לחלל. גורמים מודיעיניים סבורים כי ייתכן שהצפון נערכת לשיגור נוסף בקרוב.
"עלינו לקדם את המאמצים להשלים את פירוקה המלא מנשק גרעיני של צפון קוריאה, ולאמת אותו", אמרה קלינטון. לאות סולידריות עם יפן, ציינה מזכירת המדינה האמריקנית כי תיפגש היום עם משפחותיהם של אזרחים יפנים שנחטפו על ידי צפון קוריאה בשנות השבעים והשמונים - פרשה המעוררת תסכול רב ביפן.
במהלך יומה בטוקיו, השתתפה מזכירת המדינה האמריקנית בטקס טיהור דתי במקדש שינטו, וציינה כי מדיניות החוץ של ממשל אובמה תתנהל על פי מסר של "איזון והרמוניה", בייחוד לנוכח המשבר הכלכלי העולמי.
יפן, שממשלתה סובלת מפופולריות מעטה ומתקשה להתמודד עם המשבר הכלכלי במדינה, נמצאת במצב מעורער למדי כרגע - וקלינטון ניסתה להרגיע את המדינה ולהבטיח לה שהיא עדיין נהנית ממעמד בזירה הבינלאומית. היא הבהירה כי הברית בין יפן לארה"ב נותרה הבסיס למדיניות האמריקנית באוקיאנוס השקט. "אני בטוחה שנצליח להתמודד עם הקשיים
האלה", אמרה.
היום נודע כי ראש הממשלה היפני טרו אסו, שהתמיכה הציבורית בו הגיעה לשפל חסר תקדים, יהיה המנהיג הזר הראשון שייבקר את הנשיא האמריקני ברק אובמה. במסיבת העיתונאים בטוקיו הודיעה קלינטון כי אסו יגיע לוושינגטון ב-24 בפברואר. אחרי יפן, צפויה קלינטון לבקר באינדונזיה, דרום קוריאה וסין.