תמיר: השופטים מפרקים את מערכת החינוך
בשעה שמערכת החינוך הממלכתית נתונה במשבר מתמשך, צצים עוד ועוד בתי ספר וגנים פרטיים. בימיה האחרונים כשרת החינוך, קוראת הפרופ' יולי תמיר לשופטים להתעשת ולא לאפשר זאת: "מתייחסים לפתיחת בית ספר כמו לפתיחת מכולת, בשם חופש העיסוק"
שרת החינוך, יולי תמיר, מתחה היום (ג') ביקורת קשה על בית המשפט העליון, ואמרה כי הוא "עלול לגרום לפירוק מערכת החינוך מכיוון שהוא מתייחס לחינוך כאל שוק חופשי. בשם חופש העיסוק, השופטים מאפשרים לסקטור החרדי ולתנועה האיסלאמית להתרחב ולפגוע בסקטור הציבורי". את הדברים אמרה בכנס מנהלי מחלקות חינוך ברשויות המקומיות, שהתקיים בים המלח.
תמיר טענה כי השופטים מתייחסים לפתיחת מוסדות חינוך כאל פתיחת חנויות מכולת או מסעדות, וסיפרה שהמליצה להזמין שופטים לסיורי היכרות עם מערכת החינוך, כדי שיבינו שבמקרה זה דרושה התייחסות שונה.
עוד בתחילת הקדנציה שלה כשרת חינוך הודיעה תמיר, כפי שדווח אז ב-ynet, כי בכוונתה להילחם במוסדות החינוך הפרטיים ש"נוגסים" בבתי הספר וגני הילדים של החינוך הממלכתי.
בשיחה עם ynet, אמרה הערב תמיר: "משרד החינוך מפסיד במאבק מול בתי הספר הפרטיים, בגלל מדיניותם של השופטים". לדבריה, כשמשרד החינוך אינו מאפשר פתיחת בתי ספר פרטיים והדבר מגיע לבית המשפט,
השופטים נוטים לאשר את פתיחת המוסד החינוכי בניגוד לעמדת המשרד.
"עמותות שרוצות לפתוח גנים פרטיים, בעיקר במגזר הערבי וגם במגזר החרדי, מקבלות בקלות יתר תמיכה מבית המשפט. היד קלה מדי על ההדק", אמרה. "חלק מגני הילדים במגזר הערבי שייכים לעמותות פרטיות העוינות את מדינת ישראל ושאינן ממלאות את החובות. אלה מקבלות אישורים מבית המשפט ומתחרות במערכת החינוך הממלכתית.
"גם אם למשל אנו רוצים למנוע הקמתם של מוסדות אליטיסטיים כדוגמת בית הספר של דרור אלוני, הרי שבית המשפט לא יאפשר לנו". השרה פנתה אל השופטים ואמרה כי חשוב שיבררו אילו שאלות אינן נשאלות, לפני שמנפנפים בחופש העיסוק.