האו"ם: המזון בעולם עלול להצטמצם ב-25%
לפי האו"ם, ירידת התפוקה בעשורים הקרובים תתרחש בשל ההשפעה של שינויי האקלים, התנוונות ואובדן קרקע, ומחסור במים. אוכלוסיית העולם צפויה לגדול ב-2 מיליארד איש
תפוקת המזון העולמית עשויה להצטמצם ברבע עד שנת 2050 בשל ההשפעה המשולבת של שינויי האקלים, התנוונות ואובדן קרקע ומחסור במים, כך הודיע האו"ם. הירידה תהיה במקביל לגידול אוכלוסיית העולם ב-2 מיליארד איש, לפי התוכנית הסביבתית של האו"ם (UNEP), שלדבריה תפוקות הדגן ברחבי העולם קבועות, ותפוקת הדגים יורדת.
רוב המחירים כבר התרחקו מהשיא, אך מומחים אומרים כי התנודתיות – בשילוב השפעת המיתון העולמי – לא הקלה על העניים.
התוכנית הסביבתית של האו"ם פרסמה בדו"ח חדש שייתכן כי מגמת ירידת מחירי המזון, הנמשכת זה 100 שנה, עשויה להגיע לקצה, וכי 110 מיליון איש הפכו לעניים בשל העלייה החדה במחירי המזון בשנה שעברה.
אשתקד:
משבר המזון: שבחים נדירים לישראל באו"ם
יצחק בן-חורין, וושינגטון
בצעד יוצא דופן חלק נשיא העצרת הכללית של האו"ם שבחים לישראל על הפתרונות הטכנולוגיים החקלאיים שפיתחה ועל יכולתה לסייע לעולם בפתרון מצוקת המזון; סרג'אן קרים, נשיא העצרת: "ישראל מוכנה לחלוק מן הידע והניסיון שלה בנושא כדי לפתור את המשבר"
לעבוד עם הטבע - לא נגדו
"עלינו להתמודד לא רק עם האופן שבו העולם מייצר מזון, אלא גם עם האופן שבו הוא מופץ, נמכר ונצרך, ואנו זקוקים למהפכה שתגביר את התפוקות באמצעות עבודה עם הטבע ולא נגדו", אמר מנהל התוכנית הסביבתית של האו"ם, אכים שטיינר. יותר ממחצית מהמזון המופק בעולם כיום אבד, בוזבז או נזרק בשל חוסר יעילות, הוא הוסיף במסיבת עיתונאים בקניה."יש עדויות בדו"ח שהעולם יוכל להאכיל את כל האוכלוסייה העולמית הצפויה על ידי התייעלות, תוך הבטחת ההישרדות של בעלי החיים, הציפורים והדגים בעולם", אמר שטיינר. עוד הוא הוסיף, ש"יש לנו בעיה רצינית בעולם. שיפור בלבד של שיטות הייצור של המאה ה-20, המבוססות על חומרי הדברה, לא צפוי להתמודד עם האתגר".
לפי "הערכת התגובה המהירה" של התוכנית הסביבתית של האו"ם, שפורסמה אתמול, מחירי המזון העולמיים עלולים לעלות ב-30-50% בעשורים הקרובים – והאוכלוסייה העולמית צפויה לעלות ליותר מ-9 מיליארד, מכמעט 7 מיליארד.
התבואה תיפגע
צילום: AFP
משלוחי מזון הומניטריים
צילום: AFP
מומלצים