שתף קטע נבחר

 

קדימה לנשיא: ממשלת לבני תאחד את העם

אל משכן הנשיא החלו להגיע חברי המפלגות השונות. השר מופז המליץ עם חבריו על ציפי לבני: "זה רצון העם ויש לכבד את רצון העם". בהמשך ייפגש פרס עם נציגי הליכוד. בר-און לפרס: קרא את שני הצדדים ללשכה, וסגור אותם "עד שייצא עשן לבן"

"ממשלה בראשות ציפי לבני תוכל לאחד את כל חלקי העם". כך אמר הערב (יום ד') סגן ראש הממשלה ושר התחבורה, שאול מופז, בצאתו מהפגישה עם נשיא המדינה שמעון פרס. נציגי קדימה המליצו כצפוי על יו"ר המפלגה ציפי לבני כמי שעליה יש להטיל את הרכבת הממשלה הבאה, והוסיפו כי ראוי שתהיה זו ממשלת אחדות רחבה. 

 

נציגי קדימה לאחר הפגישה עם פרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מעשה מרכבה - כותרות אחרונות:

 

מופז סיפר כי הטלת המשימה על לבני אינה רק צעד טכני, "אלא כאן צריך לשמוע את רחשי העם, את דבר העם ורצון העם". לדבריו, העם החליט שקדימה תוביל את הממשלה הבאה. "העובדה שהנשיא קרא לקדימה כמפלגה ראשונה להתייעצות מדברת בעד עצמה", אמר. "במדינת ישראל בעת הזאת, לנוכח האתגרים העומדים בפניה, זקוקה לממשלת אחדות. ממשלת אחדות בראשות קדימה ובראשותה של ציפי לבני תוכל לאחד את כל חלקי העם, ובוודאי לקרוא למפלגות הגדולות להצטרף אלינו לממשלת אחדות. זהו רצון העם, אי אפשר להתעלם מכך".

 

מופז הגיע למשכן הנשיא יחד עם שר האוצר רוני בר-און וחברי הכנסת צחי הנגבי, יואל חסון ועתניאל שנלר. בר-און התייחס לאחר מכן לאפשרות שיוחלט על כינון ממשלת אחדות עם רוטציה בראשות הממשלה בין לבני ליו"ר הליכוד, בנימין נתניהו. "המושג רוטציה, למיטב זכרוני, לא נזכר בחדר", אמר, אך הוסיף: "אני ממש לקראת סיום אמרתי לנשיא שאם בעקבות סוף השבוע שיעבור עליו, הוא לא יוכל להגיע להכרעה מוחלטת, אני מציע לו להשתמש בפרקטיקה שממנה באתי, מעולם המשפט, וכשופט - לקרוא לשני הצדדים אליו ללשכה, לסגור אותם בלשכה עד שייצא עשן לבן".

 

עם זאת, גם בר-און הדגיש כי המועמדת הטבעית לעמוד בראש הממשלה היא לבני: "אמרנו לנשיא שלציפי לבני יש את הסיכויים היותר גדולים להקים ממשלת אחדות, שפירושה ממשלה שהולכת מן המרכז אל הקצוות, גם לימין וגם לשמאל. ממשלת אחדות לא יכולה להיות מוקמת על ידי מפלגת קיצון שהיא בימין או שהיא בשמאל. לממשלה שתקים ציפי לבני יש את מרחב התמרון הכי גדול, משום שאין לה מחויבות לאף מפלגה אחרת".

 

ח"כ חסון הוסיף לאחר הפגישה, כי "ברור לגמרי שלא יהיו לא לליכוד ולא לקדימה 61 ממליצים, וזה אומר שמרחב הפעולה של הנשיא גדול מאוד. קיבלנו רושם שהנשיא מבין את גודל שיקול הדעת שיש לו ושהוא יצטרך להיות המבוגר האחראי בנושא. לשאלת ynet איך מתנהלים המגעים עם מפלגת העבודה, שהודיעה כי לא תתמוך בלבני, ענה: "אני מקווה שעד מחר מפלגת העבודה תגבש את ההחלטה הנכונה. זהו לא זמן לשחק משחקים, צריך לסייע למהלך של קדימה לעצירת נתניהו". לגבי החלטת מפלגת ישראל ביתנו, שעשויה להכריע את הכף, אמר כי מתנהלים מגעים עם יו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן: "אנחנו יודעים את הטלפון של ליברמן בארץ, בחו"ל ואפילו בנמל התעופה".

 

במהלך הפגישה בלשכת הנשיא אמר השר צחי הנגבי לפרס: "אין לנתניהו זכות ויכולת לכונן ממשלת אחדות, אותה העם רוצה, ואין לנו אלטרנטיבה אחרת. מפלגת קדימה אינה מחויבת לגושים. קדימה יצרה מצב שאין גושים, ושלא צריך להתייחס אליהם".

 

"מודע לכובד האחריות המוטלת עלי"

נשיא המדינה קיבל אחרי הצהריים את מידי חברי ועדת הבחירות המרכזית את התוצאות הרשמיות של הבחירות לכנסת ה-18. פרס אמר לחברי הוועדה, כי הוא "סמוך ובטוח שתיווצר שותפות ברוכה כאשר טובת המדינה לעיני כל אלה ששותפים למהלך דמוקרטי זה".

 


הנשיא פרס והשופט ריבלין. "מערכת בחירות מכובדת" (צילום: גיל יוחנן) 

 

הנשיא פרס קיבל את פניהם של חברי ועדת הבחירות ואמר ליו"ר הוועדה, השופט אליעזר ריבלין, כי "אני מבקש להודות לך ולכם בשם העם על עבודתכם החשובה. עשיתם את עבודתכם במקצועיות, ביעילות, מתוך תחושת שליחות ציבורית. בזכותכם עברנו מערכת בחירות מכובדת מאוד, ללא תקלות, שכל מדינה דמוקרטית הייתה מתברכת בהן".

 

פרס הוסיף, כי "אני מתכוון לפתוח את סבב ההתייעצויות עם סיעות הכנסת. אני מודע לכובד האחריות המוטלת עלי ואפעל מתוך תחושה של מחויבות עמוקה מאוד למען אזרחי ישראל וכבוד מדינתם. אני סמוך ובטוח שתיווצר שותפות ברוכה כאשר טובת המדינה לעיני כל אלה ששותפים למהלך דמוקרטי זה".

 

אחרי נציגי קדימה יגיעו נציגי סיעת הליכוד. מחר צפוי הנשיא להיפגש עם נציגי בל"ד, ישראל ביתנו, ש"ס, העבודה -

שהודיעה כי ככל הנראה לא תמליץ על איש, חד"ש, רע"מ-תע"ל, האיחוד הלאומי ויהדות התורה. הפגישות יסתיימו ביום שישי - אז יגיעו למשכן הנשיא נציגי מרצ והבית היהודי.

 

בתום ההתייעצויות וסבב הפגישות יזמן פרס את ציפי לבני או בנימין נתניהו ללשכתו - ויטיל על אחד מהם להרכיב את הממשלה. למי שהנשיא ימנה יהיו 28 ימים להרכיב קואליציה, וגם 14 ימי ארכה אם תוגש בקשה. אם גם לאחר אותו זמן לא תורכב ממשלה - יטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה על מועמד אחר - לו יהיו 28 ימים ללא ארכה.


פורסם לראשונה 18/02/2009 18:06

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס. שומע המלצות
צילום: גיל יוחנן
בר-און מגיע לבית הנשיא
צילום: גיל יוחנן
חסון. "יודעים את הטלפון של ליברמן"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים