ההסתדרות: מפעל פרי גליל על סף סגירה
מההסתדרות נמסר כי לנוכח הודעת הנאמן על הסדר הנושים כי הבנקים מתנגדים לכל הצעות הסדר הנושים, צפויים הבנקים לבקש כינוס נכסים. משמעות הצעד, לפי ההסתדרות, היא סגירת המפעל ופיטורי כל העובדים
- הבנקים הנושים של ויטה ידרשו מכירה מיידית
גל הודיע לבאת כוחם של העובדים, עו"ד גלילה הורנשטיין, כי הבנקים מתנגדים לכל הצעות להסדר נושים שהוגשו לקניית חברת פרי גליל, שנמצאת בחובות לבנקים, לספקים ולחקלאים. בהסתדרות מעריכים כי נציגי בנק לאומי ודיסקונט ימסרו את התנגדותם בדיון שייערך ביום שלישי הקרוב בביהמ"ש המחוזי בחיפה, ויבקשו מביהמ"ש לפתוח בהליך של כינוס נכסים.
מההסתדרות נמסר כי משמעות צעד זה הוא סגירת המפעל ופיטורי כל העובדים, ללא הסדרת החובות לעובדים. לדברי יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות, יונה פרטוק, "אני לא רוצה לחשוב מה יקרה פה אם המפעל ייסגר. הבנקים צריכים להבין שהם יושבים כאן על חבית אבק שריפה חברתית". בהסתדרות הדגישו כי בכוונתם להילחם נגד סגירת המפעל, בשל חשיבותו הרבה לאזור כולו.
עוד אמר פרטוק: "מדובר בצעד מעורר תמיהה של הבנקים. הרי מדובר במפעל שיש לו רווח תפעולי נאה ביותר. המפעל הזה נקלע לקשיים רק בגלל החובות של חברת האם ויטה. גם אנחנו ניהלנו מו"מ עם המציעים השונים, ומתברר שיש כרגע כמה הצעות רכישה בהחלט סבירות שניתן באמצעותם להגיע לנוסחא להמשך הפעילות במפעל ולהעסקת העובדים". פרטוק הוסיף ואמר כי בשבוע האחרון הגיע המפעל לעבודה, בתפוקה מלאה בשלוש משמרות סביב השעון, כדי לספק בזמן את ההזמנות הרבות.
"אסיפה גורלית"
אתמול מסר יו"ר ועד עובדי ויטה מוטי חזיזה כי עובדי החברה יקיימו היום אסיפה "גורלית וקשה", לדבריו. חזיזה אמר כי העובדים יחליטו באסיפה על המשך צעדיהם, "ואלה עלולים להיות צעדים קיצוניים חסרי תקדים שלא נקטנו בהם עד היום".
"הבנקים פסלו את כל ההצעות להסדר הנושים והחזירו אותנו למצב ההתחלתי. הפסילה שלהם לא תמוטט רק את מפעל ויטה, אלא הם שולחים עיירה שלמה לבית קברות. בית המשפט צריך להפעיל שיקול דעת בהחלטה הגורלית הזו", אמר חזיזה.
ההצעות שמונחות על השולחן כיום הן הצעתה של פריניר של יעקב צ'יסקלה, הצעתה של חברת ויליפוד אינטרנשיונל שבבעלות צבי ויוסי ויליגר והצעה של יודפת. כמו כן נודע כי גם מיכאל מיטלמן, הבעלים של סטארקיסט, מעוניין לשפר את הצעת הרכישה שהגיש.