שתף קטע נבחר

מקארי ועד קינוח - מתכוני חלב קוקוס

למרות שלפני כמה שנים מעטים הכירו אותו, היום ניתן למצוא אותו בהמון מטבחים ובאינספור מנות, הוא מתאים למרקים, לתבשילים ואפילו לקינוחים. קבלו את חלב הקוקוס

חלב קוקוס הוא אחד מאותם מוצרים שלפני 15 שנה כלל לא היו קיימים בארץ ואילו היום אפשר למצוא אותם בכל סופרמרקט ובמטבחים ביתיים רבים. חלב הקוקוס מככב במטבחים טרופיים רבים - מדרום מזרח אסיה ועד ברזיל, מהודו ועד הקאריביים. חלב הקוקוס משתלב מעולה במאכלים מתובלים והוא חלק בלתי נפרד מתבשילי ירקות, דגים ובשר שמאפיינים את אותם מטבחים. מנגד, הוא משמש בסיס לקינוחים רבים, בשל טעמו הנעים.

 

לחלב הקוקוס יתרון נוסף - הוא יכול לשמש תחליף פרווה לשמנת מתוקה ומאפשר "להכשיר" מתכוני בשר שמערבים בשר ושמנת, הטעם לא יישאר זהה כמובן, אולם המרקם והתחושה בפה דומים מאוד.

 

מתכוני שימורים נוספים:


(צילום: index open)

 

נתחי עוף בירקות וחלב קוקוס

המרכיבים:

1/2 ק"ג נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות) ללא עור

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

3 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף וחתוך גס

3 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר מגורר (3 קוביות ג'ינג'ר מגורר קפוא)

פלפל ירוק ופלפל אדום, מנוקים מגרעינים וחתוכים לקוביות גדולות

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לטבעות דקות

1 עגבנייה קצוצה גס

1 פחית חלב קוקוס

מיץ מחצי לימון

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העוף לנתחים בגודל 2X2 ס"מ ומניחים בקערה. מוסיפים כף שמן זית ואת הכמון והכורכום ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה כולו בתערבות התבלינים.
  2. מחממים 1 כף שמן זית במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ואת הפלפל החריף ומטגנים דקה נוספת. מוציאים את תכולת המחבת ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת ומטגנים את נתחי העוף עד שהם משנים את צבעם.
  5. מחזירים את הירקות למחבת, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומבשלים תוך ערבוב כדקה-שתיים.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת מיץ הלימון, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך מעט (כ-5 דקות).
  7. ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים. 

 

קארי ירקות עם חלב קוקוס

הירקות שבמתכון הם רק הצעה. ניתן להחליף ולהוסיף ירקות כמו: פלפלים, כרובית, אפונה וכו'.

 

המרכיבים (4 מנות):

3-4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד

4 שיני שום כתושות

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר (או 3 קוביות ג'ינג'ר קפוא)

2 תפוחי-אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים

2 כוסות שעועית ירוקה, חתוכה לחתיכות באורך 2 ס"מ

2 כוסות חלב קוקוס

1 כף אבקת קארי

מלח ופלפל שחור גרוס 

כוסברה קצוצה


 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים שום וג'ינג'ר וממשיכים לטגן 2 דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב. מטגנים על אש קטנה כחצי דקה.
  4. מוסיפים את הירקות ומערבבים כך שהם יצופו בתערובת התבלינים.
  5. יוצקים את חלב הקוקוס לסיר, מביאים לסף רתיחה ומקטינים את הלהבה. מבשלים על אש קטנה מאד 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים. בוחשים מדי פעם. מתבלים במלח ופלפל, מקשטים בכוסברה קצוצה. מגישים עם אורז לבן מאודה.

 

פודינג טפיוקה ופירות בחלב קוקוס

מתכון של פיליס גלזר

 

 

הטפיוקה היא שורש עמילני מעובד לגרגרים עגולים בגדלים שונים, שמהווים, ביחד עם חלב הקוקוס (ועוד כמה חומרים), קינוח מתוק, משמח וטעים להפליא, ממש מושלם עם פירות. לפעמים מכינים אותו סמיך כמו פודינג, לפעמים דליל כמעט כמו מרק, כמו בגירסה שלפניכם.

 

המרכיבים (6 מנות):

3 כוסות חלב או מים

1/2 5 כפות גרגרי טפיוקה (בחנויות הטבע או המזרח הרחוק)

5 כפות סוכר טבעי, עדיף אורגני, או דמררה

קורט מלח

1/2 1 כוסות חלב קוקוס (מנערים את הקופסה לפני הפתיחה)

לפירות:

2-3 בננות בשלות אך מוצקות, פרוסות עבה באלכסון

ליצ'י טרי או משומר

אננס טרי או משומר

לקישוט:

נענע קצוצה (או בוטנים קלויים קצוצים)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני, מביאים חלב לרתיחה אש נמוכה, בבחישה מדי פעם. שמים הטפיוקה במסננת רשת ושוטפים תחת מים קרים. במטרפת יד, טורפים את הטפיוקה לתוך החלב או המים הרותחים ומבשלים על להבה קטנה מאוד 12-15 דקות בבחישה מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה והטפיוקה שקופה.
  2.  בינתיים, טורפים ביחד סוכר, מלח ו-1/2 כוס חלב קוקוס (אם משתמשים במים, מוסיפים 1 כוס חלב קוקוס להעשרת הטעם), יוצקים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים פרוסות בננה לסיר וממשיכים לבשל 2-3 דקות. מורידים מהאש ומצננים(אפשר גם לאכול חם או בטמפרטורת החדר).
  3. מסננים ומייבשים את הפירות האחרים היטב ומוסיפים לטפיוקה. מחלקים לקעריות נפרדות, מקשטים בנענע או בוטנים ומגישים מיד או מקררים. אפשר גם להגיש על קוביות קרח.

 

  • גיוון: אפשר להוסיף כמה טיפות מי ורדים, תמצית וניל טבעי, ג'ינג'ר או מקל קינמון לסיר עם הטפיוקה.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פודינג טפיוקה וסלט פירות
צילום: אסף רונן
מומלצים