שתף קטע נבחר

המורדים בסרי לנקה: כן להפסקת אש, לא לכניעה

במכתב לאו"ם ולקהילה הבינלאומית הבהיר מנהיג הזרוע הפוליטית של ארגון המורדים "הנמרים הטמילים" כי הוא מוכן להפסקת אש, אך אין בכוונתו להתפרק מנשקו ולהיכנע. ממשלת סרי לנקה בתגובה: המורדים מנסים להציל את עורם

האם מלחמת האזרחים הארוכה ביותר באסיה על סף סיום? "הנמרים הטמילים", ארגון המורדים בסרי לנקה, הודיע הבוקר (יום ב') לאו"ם ולקהילה הבינלאומית כי הם מוכנים להגיע להסכם הפסקת אש עם הממשלה. ואולם, כעבור שעות ספורות הודיעה ממשלת סרי לנקה כי היא דוחה את הצעת המורדים להפסקת אש, וטענה כי המורדים "מנסים להציל את עורם האומלל".

 

בחודשים האחרונים ספגו המורדים מפלות צבאיות חסרות תקדים. הם נדחקו על ידי הצבא לפיסת חוף מצומצמת בצפון-מזרח המדינה, והממשלה טוענת כי בקרוב יצליח הצבא להשתלט גם עליה.

 

בהודעתו, דחה ארגון המורדים את הדרישה שהציבה לו הממשלה לפני שבועות ספורים - והבהיר כי אין בכוונתו להתפרק מנשקו ולהיכנע. הארגון ציין כי כדי להבטיח את שלומו של המיעוט הטמילי במדינה, עליו להוסיף ולהחזיק בכלי הנשק שברשותו.

 

שר החוץ פליתה קוהונה הגיב בביטול להודעת המורדים. "במקום להיכנע - כפי שדרשו ממשלת סרי לנקה והקהילה הבינלאומית כולה, המורדים דורשים זאת מאיתנו, בניסיון להציל את עורם האומלל", טען קוהונה.

 

"הצבא תוקף אזרחים במכוון"

במכתב ששיגרו המורדים לאו"ם ולקהילה הבינלאומית - בכלל זה לארצות הברית, האיחוד האירופי, יפן ונורווגיה - ציינו הנמרים הטמילים כי הצבא של סרי לנקה עושה שימוש בנשק כבד כגון תותחי ארטילריה ומשגרי רקטות, שלטענתם גורמים למותם של בין 50 ל-100 אזרחים טמילים מדי יום.

 

"כבר עכשיו נהרגו יותר מ-2,000 אזרחים, ויותר מ-5,000 נפצעו. כואב לראות את העולם ממלא פיו מים לנוכח הסבל האנושי החמור הזה", טען בלסינגם נדסן, מנהיג הזרוע הפוליטית של הארגון. "במצב הנוכחי, המורדים מוכנים להיענות לקריאות שהשמיעה הקהילה הבינלאומית הדורשות הפסקת אש, כאקט של רצון טוב ובניסיון לשים קץ לסבלם של האזרחים. ארגון המורדים מעוניין שמאמץ זה לקראת הפסקת אש יצמח ויהפוך לשיחות שלום, בניסיון למצוא פתרון פוליטי לסכסוך האתני".

 

ארה"ב, האיחוד האירופי, יפן ונורווגיה - שמילאו תפקידים מרכזיים בתהליך המדיני בין הטמילים לממשלה שקרס לפני כמה שנים - קראו לטמילים בתחילת החודש לשקול להניח את נשקם, להיכנע, להפנות עורף לאלימות ולקבל את הצעת הממשלה לחנינה - כדי שיוכלו להשתתף "כמפלגה פוליטית" בתהליך המדיני במדינה.

 

עם זאת, בהודעתם קראו המורדים לעולם "לפעול כדי לעצור את ההתקפות על העם הטמילי, שיש בהן משום רצח עם,

במקום לדרוש מאיתנו להניח את נשקנו". הם גם דרשו מהקהילה הבינלאומית לדחוק בממשלת סרי לנקה כדי שזו תגיע להסכם פוליטי עם המורדים.

 

סרי לנקה מכחישה את הטענות שחייליה פוגעים באזרחים במכוון - וטוענת כי דווקא המורדים אחראים לפגיעה בחיי אזרחים, ומבצעים רצח עם בכך שהם לא מאפשרים לאזרחים הטמילים לעזוב את אזורי הלחימה.


פורסם לראשונה 23/02/2009 08:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צבא סרי לנקה סמוך לחזית
צילום: רויטרס
מומלצים