עם לחם ישן ועגבניות: מרק "פאפא אל פומדורו"
"פאפא אל פומדורו" הוא מרק עגבניות איטלקי קלאסי. עשיר, מחמם, משביע, ואפילו עושה שימוש בלחם ישן
מרק עגבניות ("פאפא אל פומדורו")
מתכון של מירב פוריץ, באדיבות אתר "תבשיל"
המרכיבים:
2 בצלים קצוצים גס
10 עגבניות גדולות וקלופות, קצוצות גס (או 2 קופסאות גדולות של עגבניות משומרות)
1 כוס רסק עגבניות
2 ליטר ציר עוף/ירקות שורש (אפשר גם מאבקה)
3 שיני שום כתושות
מספר עלי בזיליקום טריים ושלמים
6 פרוסות לחם לבן/חלה/ג'בטה, בן יום או יומיים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/4 פלפל
1 כף סוכר חום
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת
צנוברים קלויים
חופן בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את הבצל.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והציר. מערבבים ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, על אש נמוכה.
- מוסיפים את הבזיליקום והלחם המפורר. מבשלים 10 דקות נוספות, מוסיפים את השום ומתקנים תיבול.
- מסירים מהאש ומעבירים לקערות הגשה. מזליפים מעט שמן זית ומוסיפים צנוברים, פרזמן ובזיליקום.
אתר תבשיל , שוק האוכל הוירטואלי היחיד בישראל, מפגיש בין בשלנים ביתיים ומקצועיים לבין הקונים
מומלצים