ראשי רשויות בצפון: היום פרי הגליל, מחר כולנו
בצפון חוששים שסגירת "פרי הגליל" תהיה רק סנונית ראשונה. ראשי רשויות, שתושביהם הם בין עובדי המפעל, נפגשו לדיון מיוחד וקראו למדינה לפתור את בעיית הפרנסה בפריפריה
יו"ר פורום יישובי קו העימות בצפון, אבי קרמפה, ערך בצהריים (ג') דיון מיוחד במפעל "פרי הגליל" עם ראשי הרשויות באזור שתושביהם נמנים על עובדי המפעל. המשתתפים בפגישה הזהירו כי סגירת המפעל תשפיע על האזור כולו ולכן קראו לממשלה להתערב בנושא.
- ועדת הכספים קראה: "לעכב ההכרעה"
- העובדים חסמו כביש: "מי יעזור לנו"?
- ילדי עובדי "פרי הגליל" חיים בפחד מהמחר
"בכוונתנו להתכנס כבר בשבוע הבא ולקיים דיון מהותי, לא רק באיום הביטחוני בשל ירי רקטות קטיושה, אלא בשל סכנה חברתית שמרחפת מעל ראשיהם של תושבי הצפון", אמר קרמפה העומד בראש מועצת מעלה יוסף. "אנחנו הולכים למאבק קשה על עתיד המשפחות, מאבק שמתחיל כאן בחצור. היום זו חצור, מחר זה יהיה מפעל בקריית שמונה, מעלה יוסף או נהריה. מדובר במפעל רווחי עם בעיות ניהול וכולם מתנערים ומנסים למצוא פיתרון קל מבחינתם ולסגור אותו".
מפגינים בחצור הגלילית, הבוקר (צילום: אביהו שפירא)
ראש המועצה האזורית מבואות חרמון, בני בן מובחר, השתתף אף הוא בפגישה היום והאשים את אנשי הנדל"ן בחמדנות. "זה לא סוד שהמפעל יושב על שטח יקר וכלכלי", טען, "ולי זה נראה שמנסים למכור אותו בנזיד עדשים. צריך להבין שגורלם של עובדים, מובילים וחקלאים עומד כאן על כף המאזניים. אנחנו מחכים לפסיקת בית המשפט ומתכוונים להתמודד איתה בהתאם לחוק אבל שלכולם יהיה ברור, אנחנו לא נוותר על 'פרי הגליל' ולא על אף מקור פרנסה בחבל הארץ הזה".
שמעון סויסה, ראש המועצה המקומית חצור הגלילית, הודה במפגש לעמיתיו על הסולידריות שהם מגלים כלפיי תושבי היישוב. "אני מאוד מוטרד מאטימות הלב שמגלה מדינת ישראל כלפיי מפעל 'פרי הגליל'. זו דינמיקה שתתפוס תאוצה בתקופה הקרובה שבמסגרתה מדינת ישראל לא תסייע למפעלים בפריפריה הנקלעים לקשיים ותעדיף לזרוק עובדים אחרי 30 ו-40 שנה. אני מקווה שבימים הקרובים תתעורר הממשלה וגם חברי הכנסת יבינו שחצור היא רק קצה הקרחון".
פגישה בהולה (צילום: אביהו שפירא)
ראש העיר צפת, אילן שוחט, אמר במפגש כי סגירת המפעל תפגע קשות בתאגיד המים צח"ר ש-40% מהשפכים שמוזרמים אליו מגיעים מפרי הגליל: "סגירת המפעל תביא לפגיעה גם באוכלוסייה הרבה שמתגוררת ביישובים מסביב, כי
התמוטטותו של תאגיד המים תביא פגיעה סביבתית קשה בנוסף לרבים שיאבדו את מקום עבודתם. הבעיה של חצור היום היא הבעיה של צפת ושאר היישובים מחר".
ראש מועצת יסוד המעלה, עמוס רודין, המשמש גם כמנכ"ל אזור התעשייה צח"ר, הזהיר אף הוא מפני קריסתם הצפויה של מפעלים נוספים באזור ובהם מפעל מודגל, מפעל לייצור מתכת שהחל בתקופה האחרונה להוציא את עובדיו לחופשות כפויות בניסיון לחסוך בהוצאות תפעול. בגליל העליון מקווים כי העובדה ש"פרי הגליל" הגיע לכותרות תשפיע על מקבלי ההחלטות בירושלים להזרים כספים לכל המפעלים הנקלעים לקשיים בפריפריה.