שתף קטע נבחר

 

סין מגיבה לדו"ח האמריקני: אל תתערבו בעניינינו

משרד החוץ הסיני דחה את הביקורת שמתחה ארה"ב על הפרות זכויות האדם במדינה הקומוניסטית. "אנו קוראים לארה"ב לדאוג לבעיות זכויות האדם שלה ולא להתערב בעניינים הפנימיים של מדינות אחרות"

סין גינתה היום (ה') באופן רשמי את הביקורת שמתחה אמש ארצות-הברית על הפרות זכויות האדם בשטחה. חילופי הדברים הפכו למקובלים בשנים האחרונות, שבהן נוהגת וושינגטון לפרסם דו"ח על הפרות זכויות האדם בעולם, ובייג'ינג מביעה כעס על ההתערבות בענייניה הפנימיים.

 

משרד החוץ הסיני הודיע כי סין נוהגת "לשמור ולכבד" את זכויות האדם. "במהלך 30 שנים של פיתוח ורפורמות, שבהן היינו עדים לפיתוח מתמיד של הכלכלה, הגנו על חופש הדת וכל הקבוצות האתניות בסין זכו לזכויות ולחירות גדולה יותר מבעבר", אמר דובר משרד, מה ז'או-שו, בתדרוך לעיתונאים.

 

"אנו קוראים לארצות-הברית לדאוג לבעיות זכויות האדם שלה, ולא להשתמש בזכויות אדם כתירוץ או לפרסם דוחות בנושא כדי להוסיף ולהתערב בעניינים הפנימיים של מדינות אחרות", הוסיף הדובר הסיני.

 

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, נזהרה בשבוע שעבר שלא להרגיז את סין במהלך ביקורה במדינה ולכן לא העלתה את נושא זכויות האדם. אולם אמש עלתה הסוגיה בעקבות פרסום הדו"ח השנתי של מחלקת המדינה העוסק במצב זכויות האדם בעולם.

 

"המצב נשאר בכי רע"

נתוני הממשל האמריקני מתייחסים להפרת זכויות ברחבי הגלובוס בשנת 2008. סין ניצבה במקום בולט ברשימה לצד וייטנאם, צפון קוריאה ומיאנמר - מדינות המדכאות ורודפות אזרחים. "המצב בסין נשאר בכי רע ובמקרים מסוימים אף החמיר", נכתב בדו"ח. 

 

מחלקת המדינה בוושינגטון הגדירה את סין כמדינה הפוגעת קשות בחופש הביטוי של התקשורת, מגבילה את השימוש באינטרנט, וכן מטרידה מתנגדים לשלטון, פעילי זכויות אדם ועורכי דין. ההחמרה מתייחסת ל"דיכוי תרבותי ודתי" של מיעוטים אתניים. המוסלמים במערב סין והבודהיסטים בטיבט, חשו את נחת זרועו של המשטר הסיני לקראת ובמהלך האולימפיאדה שהיתה הקיץ בבייג'ינג.

 

עוד עולה מהדו"ח כי סין דרה בשכנות למדינות הנוקטות גישות דומות ופוגעות בזכויות האדם. המסמך האמריקני קובע כי צפון קוריאה, השולטת כמעט בכל היבטי החיים של אזרחיה, ממשיכה להיות בעייתית וקשה בכל הקשר לזכויות האדם.

 

האמריקנים מספרים על דיווחים רבים על מקרי רצח, היעלמות אנשים ומעצרים שרירותיים. אולם, בגלל האופי של המדינה הקומוניסטית המבודדת, קשה לאשש את הטענות. הדיווחים מתייחסים בנוסף לתנאים החמורים בבתי הכלא הכוללים איום על חיי אסירים, עינויים ואף ביצוע כפוי של הפלות על נשים אסירות שנכנסו להריון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגישת קלינטון עם הו ז'ינטאו בשבוע שעבר
צילום: רויטרס
מומלצים