שתף קטע נבחר

 

נתניהו נועד עם מיטשל; מקורביו: לא מסתמן לחץ

שליחו של הנשיא האמריקני אובמה, ג'ורג' מיטשל, נועד עם ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו. "הפגישה היתה באווירה ידידותית ועניינית מאוד", אמר נתניהו בצאתו. לדברי מקורביו, נתניהו התרשם שאין כוונה להפעיל לחץ על ישראל בסוגיית המאחזים הבלתי חוקיים

ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, נועד אחר הצהריים (יום ה') עם שליחו של הנשיא ברק אובמה, ג'ורג' מיטשל. בתום הפגישה אמר נתניהו כי "הפגישה היתה באווירה ידידותית ועניינית מאוד". גורמים מדיניים בסביבת נתניהו, שהשתתפו בחלק מהפגישה, אמרו כי נתניהו התרשם שאין כוונה להפעיל לחץ על ישראל בסוגיית המאחזים הבלתי חוקיים.

 

האמריקנים אינם דורשים דבר בשלב הזה, "אלא מקשיבים לעמדותיה של ישראל" - כך, לפי מקורבי ראש הממשלה המיועד. לדברי נתניהו, יהיו עוד פגישות רבות: "יש הרבה על מה לדבר".

 

פגישות מיטשל עם נתניהו ולבני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נתניהו אמר למיטשל: "נפעל יחד עם ממשל אובאמה לקדם את השלום באזור. בכוונתי לקיים ולקדם תהליך מדיני עם הפלסטינים. הכנסת החמאס לתהליך תפגע בסיכויים להשיג שלום". השיחה בין השניים ארכה כמעט שעה. 

 

בין הנוכחים בדיון היו פרופ' עוזי ארד, המיועד לשמש כראש המועצה לביטחון לאומי, זלמן שובל ודורי גולד, ושניים מאנשי לשכתו של נתניהו, רון דרמר וארי הרו. השליח האמריקני מיטשל נועד שעה קלה לפני כן עם שרת החוץ לבני, ואחר כך נועד עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט. מחר ייוועד עם שר הביטחון, אהוד ברק. 

 

השליח מיטשל חיבר בשעתו דו"ח קשה על נושא ההתנחלויות, וקבע כי צריך למנוע את הבנייה - גם את זו המוגדרת "גידול טבעי". מקורבי נתניהו אמרו לאחר הפגישה כי "נושא ההתנחלויות כלל לא עלה. הנושאים לאחר הקמתה של הממשלה מורכבים מאוד ובעייתיים מאוד. בין היתר הסוגיה האיראנית, המשותפת לנו ולארה"ב וסדר העדיפות לפתרון בעיית הקיצוניים. האמריקנים מודעים למורכבות העניין".

  

לאחר הפגישה עם מיטשל, נועד נתניהו עם הממונה על תיק החוץ באיחוד האירופי, חוויאר סולנה. סדרת הפגישות עם נתניהו היא חלק מנסיון המערב לברר האם פניה של ישראל להמשך תהליך אנאפוליס והקמת שתי מדינות לשני עמים, או שהיא משנה כיוון. אירופה וארה"ב אינן מצהירות על כך בקול רם, אך גם

ממשל אובמה וגם האיחוד האירופי מוטרדים מאד מהאפשרות שתוקם בישראל ממשלת ימין צרה בראשות נתניהו.

 

בואו של מיטשל נועד, בין היתר, להכשיר את הקרקע לביקורה של שרת החוץ האמריקנית, הילרי קלינטון, בשבוע הבא. קלינטון תגיע ביום שלישי לישראל, לאחר שתביא לוועידת המדינות התורמות לעזה המתכנסת כנראה בשארם א-שייח סך של כ-900 מיליון דולרים. גם היא צפויה לברר לאן מועדות פניה של ישראל בעידן נתניהו.

  

מוקדם יותר היום נועד מיטשל עם שרת החוץ ציפי לבני. השניים סיכמו שיש לחזק את האינטרסים המשותפים של ארה"ב, ישראל והקהילה הבינלאומית, ולחזק את קבוצת המדינות הערביות המתונות. לבני ציינה את חשיבות חיזוק "הרשות הפלסטינית הלגיטימית". בהתייחס לאיראן, לבני אמרה כי יש צורך בהמשך הפעילות הבינלאומית לעצירת התגרענותה של טהרן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. לאן פני ישראל?
צילום: AFP
לבני עם מיטשל. לחזק אינטרסים משותפים
צילום: AFP
מומלצים