שתף קטע נבחר

 

קלינטון: מוקדם לדבר על הפשרה ביחס עם סוריה

אחרי שנים שבהן הסתובב בוושינגטון כמצורע, הוזמן השגריר הסורי אל מחלקת המדינה האמריקנית. התחממות ביחסים? המזכירה קלינטון מבהירה: "עדיין לא ברור מה צופן העתיד"

התחממות ביחסי ארצות הברית-סוריה? לא כל כך מהר. לאחר שנים שבהן הסתובב בוושינגטון כמצורע, נכנס היום (ה') השגריר הסורי עימאד מוסטפה בפעם הראשונה בדלת הראשית לבניין מחלקת המדינה לפגישה עם ראש דסק המזרח התיכון, ג'פרי פלטמן. ואולם הערב אמרה מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, כי עוד מוקדם לדבר על הפשרה של היחסים בין שתי המדינות.

 

"אנו עומדים בקשר רגיל עם סוריה, כחלק מהמאמצים הדיפלומטיים שלנו", אמרה קלינטון. "עדיין לא ברור מה צופן העתיד. אנחנו נעשה כל מאמץ כדי להשלים את המטרה שהצבנו במינויו של ג'ורג' מיטשל כשליח למזרח התיכון - והיא להשיג שלום ויציבות במזרח התיכון".

 

למפגש בין מוסטפה לבין פלטמן יש אמנם פוטנציאל לסמן התחלה חדשה ביחסי שתי המדינות, אלא שארה"ב הציבה לסוריה משוכה גבוהה לקידום היחסים. השגריר מוסטפה אמר אתמול,

בראיון לעיתון הסורי הרשמי א-ת'ורה, שהמפגש הזה יכול להוות מפנה ביחסי סוריה-ארה"ב ושעל השולחן יהיו "כל הנושאים הגדולים".

 

מחלקת המדינה אף הצהירה כי "ישנם הבדלים בסיסיים בין שתי הממשלות, לרבות הדאגות שלנו מהתמיכה הסורית בארגוני ורשתות טרור, סוריה רוכשת נשק גרעיני ולא קונוונציונאלי, מתערבת בלבנון ועוסקת בהרעת מצב זכויות האדם. המפגש הזה הוא הזדמנות לדבר על הנושאים הללו".

 

הסורים מודעים לכך ודובר השגרירות בוושינגטון אמר לעיתון "וושינגטון פוסט" ש"למדנו מניסיון העבר לשמור על ציפיות נמוכות. אנחנו מקווים שתהיה גישה חדשה כלפי האזור, המבוססת על כבוד הדדי ועל דיאלוג".

 

עבר עכור

מערכת היחסים בין ארה"ב וסוריה הידרדרה בעקבות נאום "צירי הרשע" שנשא הנשיא ג'ורג' בוש ב-2002. בעקבות רצח רפיק אל-חרירי בשנת 2005, נקראה השגרירה בדמשק, מרגרט סקובי, לשוב לוושינגטון ומאז אין לארה"ב שגריר בסוריה ואילו השגריר הסורי בוושינגטון לא זכה למפגש רשמי עם אישיות כלשהי בממשל, למעט זימון למחלקת המדינה בחודש אפריל 2008, כדי להציג

 בפניו את ההוכחות לקיום כור גרעיני בסוריה שנהרס בהפצצה הישראלית בספטמבר 2007.

 

בשבוע שעבר ביקרה בדמשק משלחת של צירי קונגרס אמריקנים ובראשם סנאטור ג'ון קרי. האמריקנים מצפים מהסורים שילחצו על החמאס להתרכך, כדי להשיג פשרה עם ראש הרשות מחמוד עבאס (אבו מאזן) ולא לפגוע בקידום תהליך השלום. כל זה קורה לקראת צאתה בתחילת השבוע הבא של מזכירת המדינה הילרי קלינטון למצרים ולישראל. אתמול נועדה קלינטון בוושינגטון עם מזכ"ל הליגה הערבית עמרו מוסא.


פורסם לראשונה 26/02/2009 17:04

 

בכתבה שולב מידע שהתקבל מסוכנות הידיעות רויטרס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. העתיד לא ברור
צילום: AP
צילום: איי פי
השגריר הסורי. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים