שתף קטע נבחר
 

ירוק כובש: 4 מתכוני כרוב כבוש

כרוב כבוש ונקניקיה בלחמנייה הם בהחלט שילוב קלאסי, אבל יש עוד כמה מאכלים נהדרים שאפשר להכין עם שימורים של כרוב - כולם מתאימים למזג האוויר הסגרירי שפוקד אותנו לאחרונה

בחורף האירופאי הקר והארוך לא היה ניתן להשיג ירקות טריים, לכן התפתחו שיטות שימור וכבישה של ירקות שונים. עמידותו הרבה של הכרוב הפכה אותו למאכל דומיננטי, במיוחד במזרח אירופה, שם התפתחו תבשילים רבים המבוססים על כרוב כבוש.

 

במטבח המקומי של ימינו אנחנו מכירים אותו בעיקר כתוספת עסיסית לנקניקיה בלחמנייה, אבל אין צורך לעצור שם. הנה שלושה תבשילים עם כרוב כבוש, וגם מתכון משודרג לכרוב המשמש כתוספת לנקניקיה.

 

מתכוני שימורים נוספים:


(צילום: גבי מנשה)

 

תבשיל כרוב כבוש ופלפל ירוק

מתכון של רותי קינן

 

בגרמניה קוראים לו "סאוורקראוט" - כרוב חמוץ, ומכאן גם כינויו של הכרוב הכבוש אצלנו

 

המרכיבים (4 מנות):

2 בצלים

2 כפות שמן

1 פלפל ירוק

1 קופסה (כ-500 גרם) כרוב כבוש

100 גרם נקניק סלמי, פרוס עבה או חתוך לקוביות קטנות

1 עלה דפנה

1/2 1 כוסות מרק בשר או עוף (או מים)

קורט פלפל

1 תפוח-אדמה

  

אופן ההכנה:
  1. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מטגנים עד שמתרכך מעט.
  2. מוסיפים לסיר את הכרוב הכבוש על נוזליו, הנקניק, עלה הדפנה, המרק, הסוכר ומעט פלפל. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
  3. קולפים את תפוח-האדמה ומגררים במגררת גסה. מוסיפים לתבשיל, מערבבים ומבשלים 20 דקות נוספות. בודקים את התיבול ואם יש צורך, ממליחים ומפלפלים. מוציאים את עלה הדפנה ומגישים לצד נקניקיות או בשר צלוי.

  

תבשיל כרוב כבוש כתוספת לנקניקייה בלחמנייה

חבילה של נקניקיות מהסופר, לחמניות ארוכות, חרדל, מיונז וקטשופ ,הוסיפו לזה כרוב כבוש מבושל - ויש לכם ארוחה סופר מהירה.

 

המרכיבים:

1 קופסה כרוב כבוש מסונן מהנוזלים

2 בצלים גדולים פרוסים דק

1/2 כוס קטשופ

שמן לטיגון


(צילום: mct)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת קטנה ומטגנים את הבצל עד השחמה.
  2. מוסיפים את הכרוב הכבוש ומערבבים עד שהוא מתחמם.
  3. מוסיפים את הקטשופ ומדללים במעט מים עד לסמיכות הרצויה. מבשלים כדקה על אש קטנה ומגישים.

 

מרק גולאש עם כרוב כבוש

המרכיבים:

1 ק"ג בשר לגולאש (שריר, כתף, שפונדרה עם העצמות וכו'), חתוך לקוביות גדולות

2 קופסאות כרוב כבוש

4 בצלים גדולים פרוסים דק

1/2 ראש שום מפורק לשיניים

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

2 עלי דפנה

1 כף גרגרי קימל שלמים (לא חובה)

1 קופסא קטנה (300 גרם) עגבניות מרוסקות

2 פלפל ירוק חתוך לטבעות

מלח ופלפל שחור

4 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

שמן לטיגון 


(צילום: חיים שוורצנברג)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים על אש קטנה את הבצל עד שהבצל מזהיב (כ-10-15 דקות).
  2. כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר לטיגון של כדקה. מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים כדקה נוספת.
  3. מפזרים את שני סוגי הפפריקה על הירקות, מפלפלים היטב ומטגנים דקה-שתיים נוספות תוך ערבוב. מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד.
  4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את קוביות הבשר עד שהן שחומות מכל הצדדים. מעבירים את קוביות הבשר לסיר עם הירקות המטוגנים.
  5. מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את עלי הדפנה, הקימל (אם משתמשים), העגבניות המרוסקות ואת הכרוב הכבוש (כולל הנוזלים שבקופסה). יוצקים מים כך שיגיעו עד לגובה של כשני ס"מ מעל לבשר והירקות ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. מקטינים להבה, מכסים ומבשלים על סף רתיחה במשך 3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.
  6. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממליחים את המרק. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים.

 

כרוב כבוש מוקפץ עם עוף וירקות

כרוב כבוש מאירופה באוכל מהמזרח? דווקא כן. הסינים נוהגים לכבוש ירקות והקוריאנים הביאו זאת לכלל אמנות עם הקימצ'י (כרוב סיני כבוש בפלפל חריף). התבשיל הבא משלב בין מזרח למערב

 

המרכיבים:

250 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות

1/2 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

2 גזרים, קלופים ופרוסים דק באלכסון

1 קופסה כרוב כבוש, שטוף במים ומסונן היטב

2 שיני שום כתושות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר

1 כף רוטב סויה

1 כפית סוכר

1/2 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)

2 כפיות קורנפלור

שמן לטיגון

 

שמן שומשום

בצל ירוק לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת רחבה או בווק, עד שהוא מתחיל להעלות עשן. מוסיפים את כל הירקות מלבד הכרוב הכבוש ומטגנים תוך ערבוב מתמיד כשתי דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך מעט (הם צריכים להישאר פריכים). מוציאים את הירקות מהמחבת ומעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים עוד מעט שמן ומחממים שנית. כשהשמן חם, מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים מספר שניות תוך ערבוב.
  3. מחזירים את הירקות המטוגנים למחבת, מוסיפים את הכרוב הכבוש ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים את מרק העוף, הסויה והסוכר ומערבבים היטב. כשהרוטב רותח, טועמים ומוסיפים סוכר או מלח אם יש צורך.
  5. ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים ומוסיפים את התערובת שנוצרה למחבת. מערבבים על אש גדולה עד שהנוזלים מסמיכים. מעבירים את תכולת המחבת לצלחת, מפזרים בצל ירוק קצוץ וכמה טיפות שמן שומשום ומגישים עם אורז לבן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים