מצרים: גייסנו 4.4 מיליארד דולרים לשיקום עזה
ועידת התרומות לשיקום הרצועה התבררה כהצלחה מעל למצופה כשעשרות שרי החוץ מרחבי העולם גייסו 4.4 מיליארד דולר למען הפלסטינים. השליח האמריקני למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, אמר שהוא אופטימי לגבי הממשלה החדשה בישראל
שר החוץ של מצרים, אחמד אבו אל-רייט, הודיע הערב (יום ב') כי המדינות המשתתפות בוועידת התרומות בשארם א-שייח הסכימו לתרום 4.4 מיליארד דולר לשיקום רצועת עזה. מדובר בהישג גדול עבור מארגני הכינוס שציפו לגייס פחות משלושה מיליארד דולרים.
נשיא מצרים, חוסני מובארק, נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, ו-45 שרי חוץ ממדינות העולם משתתפים בכינוס בשארם א-שייח, שמטרתו לגייס כספים לשיקום עזה אחרי מבצע "עופרת יצוקה". השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, אמר בכינוס כי אחרי הקמת הממשלה הישראלית החדשה ניתן יהיה לפעול לשיפור תנאי חייהם של הפלסטינים.
דואגים לפלסטינים. מובארק וקלינטון, היום (צילום: רויטרס)
במהלך הכינוס אמר השליח האמריקני מיטשל כי מצב המגעים בין ישראל לפלסטינים מוסיף להיות קשה, אך הוא אופטימי ביחס לעתיד. הוא הדגיש
שחייבים להתקדם לקראת הפסקת אש בעזה ואמר כי הוא בטוח שניתן יהיה לשפר את מצבם של הפלסטינים ברגע שתוקם ממשלה חדשה ויציבה בירושלים.
מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, נועדה מוקדם יותר עם הנשיא מובארק, עמיתה המצרי אבו אל-רייט, הנשיא סרקוזי, וראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני. לאחר מכן, היא לקחה חלק בפגישת נציגי הרביעייה הבינלאומית - ארצות הברית, האיחוד האירופי, האו"ם ורוסיה - הפועלים לקדם את תהליך השלום בין ישראל למדינות ערב והפלסטינים.
קלינטון נאמה הבוקר בכנס והדגישה את מחויבותו של הנשיא ברק אובמה לתהליך השלום ולפתרון של שתי מדינות. "לא נוכל לסבול עוד עיכובים או חרטה על החלטות שהיו יכולות להתקבל", אמרה, בהתייחסה ליוזמות שלום
קודמות מהשנים האחרונות. לדבריה, המטרה היא להקים מדינה פלסטינית שתהיה "שותפה אחראית, שתחיה בשלום עם ישראל ושכנותיה הערביות ותהיה אחראית לאזרחיה".
מזכירת המדינה התחייבה להעביר 900 מיליון דולר כספי סיוע לפלסטינים, כאשר שליש מהסכום יועבר לרצועת עזה. "תגובתנו למשבר בעזה אינה יכולה להיות מופרדת ממאמצינו ההרבים להשיג שלום", סיכמה. "אם נפעל כעת, נוכל להפוך את המשבר הזה להזדמנות לנוע קדימה לעבר מטרותינו המשותפות".