על רקע מתיחות באסיה: שליח ארה"ב בא לסין
על רקע החשש שפיונגיאנג תבצע שיגור ניסיוני של טיל ארוך-טווח, הגיע השליח האמריקני לשיחות הגרעין עם צפון קוריאה לביקור ראשון באסיה. במקביל, נערכות יפן וארה"ב לניסוי הטיל האפשרי, ומציבות אמצעים ליירוט טילים בים יפן
שליחו החדש של נשיא ארצות הברית ברק אובמה לשיחות הגרעין עם צפון קוריאה, סטיבן בוזוורת, נחת הבוקר (יום ג') בסין, כדי לדון עם פקידי ממשל סינים בדרכים האפשריות לשדל את המדינה הקומוניסטית המבודדת לנקוט צעדים נוספים לקראת פירוק מנשק גרעיני.
הבירה הסינית היא התחנה הראשונה במסעו הראשון של בוזוורת לאסיה מאז שמונה לתפקיד בחודש שעבר. הוא מחליף בתפקיד את תת-מזכירת המדינה לשעבר כריסטופר היל, שמונה לשגריר בעיראק.
שר החוץ השבדי קרל בילדט, העושה אף הוא בבייג'ינג, ציין כי גורמי ממשל סינים מודאגים מאוד מהאפשרות שצפון קוריאה תבצע שיגור ניסיוני של טיל ארוך-טווח. לאחרונה דיווחו גורמים מודיעיניים מערביים ואסיינים כי פיונגיאנג נערכת לקראת ניסוי שכזה, בטיל מסוג טייפודונג-2, המסוגל להכות באלסקה. "הסינים מוטרדים כמובן מהסיכון הטמון בהגברת המתיחות באזור", אמר בילדט.
ארה"ב: נקיים התמרונים כמתוכנן
בתוך כך, הודיעה ארה"ב כי בכוונתה לקיים כמתוכנן את התמרונים הצבאיים השנתיים המשותפים עם דרום קוריאה - חרף דרישתה של פיונגיאנג מאתמול שלא לערוך את התרגילים. צפון קוריאה גינתה את הסירוב, וטענה כי וושינגטון וסיאול "מחרחרות מלחמה".
היום דיווחה סוכנות הידיעות היפנית קיודו כי טוקיו הודיעה כי היא שוקלת להציב שתי ספינות קרב בעלות אמצעים ליירוט טילים בליסטייים בים יפן - לקראת השיגור האפשרי. יפן תשתף פעולה עם ארה"ב, שגם לה אמצעים ליירוט טילים באזור, וכוחותיה המוצבים באזור עוקבים מקרוב אחרי ההתפתחויות. עם זאת, דובר משרד ההגנה היפני הבהיר כי הכל עדיין בגדר תוכניות אפשריות.
בביקורו הראשון של בוזוורת באזור לא צפויות פריצות דרך. מינויו נערך בתקופה מתוחה - שבה צפון קוריאה שבה ומאיימת לפתוח במלחמה עם שכנתה מדרום. גם השיחות הרב-צדדיות על פירוקה של צפון קוריאה מנשק גרעיני - שבהן משתתפות מלבד נציגי המשטר בפיונגיאנג גם נציגים מרוסיה, סין, יפן, דרום קוריאה וארה"ב - תקועות זה זמן ולמבוי הסתום אין סוף נראה לעין.