שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

שילוב נהדר: עוגת פרג וחמוציות מיובשות

לכבוד פורים יעל גרטי מזמינה אתכם להכין עוגת פרג קלה, עם מייפל וחמוציות מיובשות, שילוב נהדר שקשה להפסיק לאכול ממנו

כחובבת פרג מושבעת, חג פורים מספק עבורי גושפנקא להגברת צריכת הפרג, הגבוהה ממילא. שמחתי, על כן, לקבל מתכון חדש לעוגת פרג, הטומנת בחוּבּה חמוציות מיובשות וסירופ מייפל , היוצרים שילוב משגע ממש, שקשה להפסיק לאכול ממנו. אני מזמינה את אחיי חובבי הפרג להתפנק עם עוגה זו, קלה להכנה - ופשוט נפלאה.


(צילום: אסף אמברם)

 

עוד פרג? בבקשה:

הכל אודות פרג - וארבע עוגות פרג מעולות

עוגת פרג שלם ותפוזים

עוגת פרג ותפוחי עץ

עוגת פרג וחלבה

אוזני המן, שלב אחר שלב

 

עוגת פרג, מייפל וחמוציות מיובשות

מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי"

 

אל נא תשכחו להוציא חמאה מן המקרר מבעוד מועד.

 

סירופ מייפל אמיתי ניתן להשיג בחנויות טבע וחנויות מתמחות באוכל. מחירו גבוה: אני קניתי בקבוק בנפח 250 מ"ל ב- 43.5 שקלים. במקום מייפל אמיתי אפשר להשתמש בסירופ בטעם מייפל, דוגמת "אנט ג'מיימה", שמחירו נמוך יותר יותר. לדברי סייג אין חשיבות לצמיגיות של הסירופ, כי אם לטעם, כך שמומלץ לבחור בסירופ מייפל שטעמו חביב עליכם.

 

אם אין לכם ביצים מס' 2 - שקלו את הביצים שברשותכם בקליפתן ובחרו בביצים הקלות ביותר. אני השתמשתי ב-2 ביצים מס' 1 במשקל 63 גרם, כל אחת.

 

פרג טחון קונים טחון טרי בחנויות התבלינים – ולא במרכול. הסברים מפורטים בנושא תוכלו למצוא בכתבת הפרג (ראו לינק לעיל).

 

במקום רסק תפוחי עץ ניתן ללא תוספת סוכר להשתמש ב-3 כפות תפוחי עץ מגוררים בפומפיה דקה.

 

חמוציות מיובשות ניתן להשיג בכל מרכול, לרוב בחבילות במשקל 200 גרם שמחירן גבוה (כ- 20 שקלים), כך שאם אתם נתקלים בחנות טבע או בחנות פיצוחים ופירות יבשים, מוטב לקנות 70 גרם חמוציות מיובשות במשקל. בחנויות הטבע הגדולות, אגב, ניתן למצוא חמוציות רגילות, חתוכות או נטולות-תוספת סוכר: שני הסוגים הראשונים יתאימו בהחלט, אך אין כל מניעה מלהשתמש דווקא בסוג השלישי. החמוציות נוטות לשקוע מעט: כדי למנוע זאת אפשר לקמחן במעט מאוד קמח- ולקוות לטוב. אפשרות אחרת היא לשלב את מחצית כמות החמוציות בעיסה, לפזר ממעל את המחצית השניה, וליישר את העיסה בעדינות מעליהן, כדי שלא תשרפנה.


(צילום: אסף אמברם)

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):

40 גרם חמאה רכה

20 גרם (3 כפות) שמן קנולה

130 גרם (3/4 כוס לערך, מעט יותר) סוכר דמררה

80 גרם (6 כפות) סירופ מייפל, רצוי אמיתי

2 ביצים מס' 2 (M)

90 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (1 כוס מהודקת) פרג טחון טרי

100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

50 גרם (3 כפות) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1 כפית יין אדום מתוק (יין קידוש) או חלב

70 גרם (2 חופנים) חמוציות מיובשות

 

לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה

לעיטור: אבקת סוכר - לא חובה

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
  2. מקציפים חמאה, שמן, סוכר דמררה וסירופ מייפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ופרג טחון ומקציפים במהירות איטית או מערבבים ידנית עד להטמעותם.
  5. מוסיפים שמנת חמוצה, רסק תפוחים, יין מתוק וחמוציות מיובשות ומערבבים היטב.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כ - 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח (אך לא רטוב) או יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר אם רוצים ומגישים.

 

צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים