שתף קטע נבחר

לראשונה: נציג ארה"ב בדיון מועצת זכויות האדם

בחודש שעבר הודיע ברק אובמה כי בכוונתו להפסיק את החרם על מועצת זכויות האדם של האו"ם שאותו הטיל ממשלו של קודמו בוש. היום נאם נציג ארה"ב בפני המועצה, וקרא לה לנהוג באחריות ותוך מחוייבות לזכויות אדם - ולהפסיק להתמקד רק בישראל

בפעם הראשונה מאז שהוקמה מועצת זכויות האדם של האו"ם, השתתפה ארצות הברית היום (ד') בדיוני המועצה - וניצלה את הבמה כדי לדרוש מהמועצה לדון בהפרות זכויות האדם שמתבצעות בכל מקום בעולם, ולא רק לבקר את ישראל.

 

בנאום הראשון שנשא נציג ארה"ב במועצה, מרק סטורלה, בפני אסיפת המועצה, שהוקמה לפני שלוש שנים, הזהיר סטורלה מפני "ניסיונות מטרידים" שעושות כמה מ-47 המדינות החברות במועצה שנועדו להגביל את חופש הביטוי.

 

"אנחנו מוטרדים מכך שעד כה, לא הצליחה המועצה לדון בהפרות החמורות ביותר של זכויות האדם בעולם, וגם מכמה נסיונות מטרידים להשתמש בהחלטות המועצה כדי לחתור תחת עקרון שוויון הזכויות לכל", אמר סטורלה.

 

הממשל החדש של הנשיא הדמוקרטי ברק אובמה החליט לזנוח את מדיניותו של קודמו, ג'ורג' וו' בוש - שהעדיף להחרים את המועצה - והכריז בחודש שעבר כי ארה"ב תשתתף במועצה כמשקיפה. סטורלה הזכיר את התחייבותו של אובמה לקיים דיאלוג עם העולם - ואמר כי ארה"ב "מבטיחה לעבוד עם כל מי שפועל מתוך רצון טוב להגן על זכויות האדם של כל בן אנוש בעולם".

 

עם זאת, סטורלה ציין כי המועצה - שם מחזיקה קבוצת המדינות האיסלאמיות ברוב, ומונעת אגב כך כל ביקורת מהמדינות החברות בקבוצה, וכן מקובה, סין ורוסיה -  חייבת לדרוש מממשלות לנהוג באחריות. אסור שהמועצה תהפוך למחסה לממשלות, המבקשות להימנע מביקורת, להסתיר את הפרותיהן, או לחתור תחת ההגנה על זכויות אדם", אמר.

 

"נדרוש מהמועצה להיות ממוקדת בתחום שעליו היא אחראית - ולא לאפשר לפוליטיקה אזורית או לדיונים אחרים להסית את תשומת ליבה. ארה"ב מוטרדת מאוד מהפוליטיזציה של זכויות אדם, ומהנטייה של המועצה הזאת לשוב ולהתמקד במדינה

אחת בלבד", אמר סטורלה, באיזכור ברור ביחסה של המועצה לישראל. מתוך עשרת המושבים המיוחדים שערכה המועצה, חמישה הוקדשו לדיון במדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים ובלבנון ולגינויים.

 

מלבד ישראל, הקדישה המועצה דיונים מיוחדים לנעשה במיאנמר וברפובליקה הדמוקרטית של קונגו - אך דיונים אלה לא הסתיימו בגינויים, בניגוד למושבים שנערכו על ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם של האו"ם בזנווה
צילום: AP
מומלצים