בריטניה משנה עמדה: מוכנה לדבר עם חיזבאללה
השר לענייני המזרח התיכון, ביל ראמל, הודיע כי הוחלט למסד קשרים עם הזרוע הפוליטית של הארגון, לאור "ההתפתחויות החיוביות" בלבנון - הפיוס הלאומי והקמת ממשלת האחדות
"שקלנו מחדש את עמדתנו, לאור ההתפתחויות החיוביות בתוך לבנון", אמר ביל ראמל, השר במשרד החוץ האחראי על המזרח התיכון, בדיון בוועדה של הפרלמנט. "לכן החלטנו למסד קשרים".
בדברו על "התפתחויות חיוביות", הסביר ראמל כי כוונתו היא לכינון ממשלת האחדות במדינה ביולי האחרון, שבה משתתפים גם חיזבאללה ובעלי בריתה, ואף מחזיקים בזכות וטו.
"אנחנו מצפים למגעים העתידיים, שמטרתנו העיקרית בהם תהיה לדחוף את חיזבאללה למלא תפקיד מועיל יותר, ובייחוד להתנער מהאלימות", הוסיף ראמל.
במשרד החוץ הבריטי הדגישו כי המגעים יתקיימו רק עם הזרוע הפוליטית של חיזבאללה, בעוד הזרוע הצבאית של הארגון עדיין מוגדרת ארגון טרור.
הקמת ממשלת האחדות היתה צעד נוסף לקראת פיוס בין הפלגים היריבים במדינה השסועה,
לאחר משבר פוליטי מתמשך שהגיע לקיצו עם בחירתו של הגנרל מישל סולימאן לנשיא. ההצבעה בפרלמנט על הנשיאות נדחתה 19 פעמים לפני כן.
לפני כן, במהלך חודש מאי התפתחו עימותים אלימים בין חמושים תומכי חיזבאללה לחמושים המזוהים עם הרוב האנטי-סורי. בקרבות ברחובות ביירות, הקשים ביותר מאז מלחמת האזרחים, נהרגו לפחות 81 בני אדם.