שתף קטע נבחר

ראש ממשלת סין: מוכן לדבר עם טיוואן על שלום

בנאום בפתח הכינוס השנתי של הפרלמנט, אמר ראש הממשלה וון ג'יבאו, כי ארצו מוכנה ליצור את התנאים הדרושים כדי להגיע להסכם שלום עם טיוואן. טיוואן: מעדיפים הסכמים כלכליים

האם עוד ישכון שלום בין סין לטיוואן? ראש ממשלת סין, וון ג'יבאו, אמר היום (ה') בנאום שנשא בפני הפרלמנט בבייג'ינג, כי ארצו מוכנה ליצור את התנאים הדרושים כדי להגיע להסכם שלום עם טיוואן, ממנה נפרדה ב-1949. סין נוהגת לטעון לריבונות על טיוואן, שמנהלת משטר עצמאי בתמיכת ארה"ב והמערב.

 

וון אמר כי ארצו מוכנה גם לנהל עם טיוואן שיחות בנושאי צבא. דבריו אין נשקפים פריצת דרך גדולה ביחסים הפוליטיים או חריגה מעיקרון "סין אחת" שבו דוגלת בייג'ינג. עם זאת, הם מדגישים את התחממות היחסים בין המעצמה הקומוניסטית לטיוואן מאז נכנס לתפקידו נשיא ידידותי יותר כלפיה במאי האחרון, מה יינג-ז'או.

 

עמדתה של הממשלה הטיוואנית עד כה הייתה שכל הסכם שלום שיושג ייטיב עם שני הצדדים, ואולם יש להגיע להסכמים כלכליים לפני חתימה על הסכמים פוליטיים. סין וטיוואן התפצלו בסוף מלחמת האזרחים הסינית, כאשר הלאומנים המובסים נמלטו אל האי. מאז נשבעה סין להשיב את האי הסורר לחיקה, גם בכוח אם צריך.


נאומו של וון ג'יבאו בפרלמנט הסיני (צילום: AP)

 

"היחסים בין המיצרים עלו על מסלול של פיתוח", אמר וון בנאום שנשא בפתח הכינוס השנתי של הפרלמנט בבייג'ינג. "נפעל על בסיס של

עיקרון סין אחת כדי לחזק את האמון הפוליטי בין שני הצדדים. אנו מוכנים לקיים שיחות בין המיצרים בנושאים פוליטיים וצבאיים וליצור את התנאים לסיום העוינות וסיכום הסכם שלום".

 

היחסים בין שתי המדינות, שהגיעו כמה פעמים בששת העשורים האחרונים לנקודת רתיחה, נרגעו מאז נכנס מה לתפקידו. נתיבי מעבר מהים והאוויר נפתחו, קשרי המסחר פותחו, וטייפה אף זכתה לקבל מסין שתי פנדות. לין צ'ונג-פין, חוקר מאוניברסיטת טמקנג בטיוואן, סבור שבייג'ינג רצינית לגבי הסכם השלום. "אני חושב שבייג'ינג מתכוונת לכך, ולא מדובר רק בוון ג'יבאו. בייג'ינג רוצה להכניס את טיוואן לתחום השפעתה. זו מטרתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וון: מוכן לדבר על שלום
צילום: AP
מה יינג-ז'או. בחירתו הובילה לשינוי
צילום: רויטרס
מומלצים