אונ' ת"א: הפגנות בעד ונגד אל"מ שרביט-ברוך
ראש מחלקת דין בינלאומי בפרקליטות הצבאית העבירה את הרצאתה הראשונה בפקולטה למשפטים. כמה עשרות סטודנטים הפגינו בעד ונגד שילוב הקצינה שהעניקה גיבוי משפטי למבצע "עופרת יצוקה" בסגל האקדמי
כמה עשרות סטודנטים הפגינו הבוקר (יום ה') בעד ונגד קצינת הפרקליטות הצבאית, אל"מ פנינה שרביט-ברוך, עם הרצאתה הראשונה בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל-אביב. שרביט-ברוך, המכהנת כראש מחלקת דין בינלאומי בצה"ל, נמנעה מלהתעמת עם המפגינים והוכנסה לכיתה מדלת אחורית.
שרביט-ברוך הצטרפה לאחרונה לסגל האקדמי כמרצה לתחום הדין הבינלאומי - חרף מחאת סטודנטים וכמה מחברי הפקולטה נגד "מתן פתחון פה למי שאישרה ביצוע פשעי מלחמה במבצע האחרון ברצועת עזה". הנהלת האוניברסיטה, שהבהירה לפני כחודש כי ההתבטאויות נגד שרביט-ברוך אינן משקפות את עמדת האוניברסיטה, נערכה מבעוד מועד להפגנות והציבה מאבטחים בכניסה לכיתה.
ליאור חיימוביץ', תלמיד שנה ג' בפקולטה למשפטים וחבר עמותת "אם תרצו", הגיע יחד עם כמה מחבריו לתמוך בשרביט-ברוך, ובעיקר כדי לתת מענה למחאת פעילי השמאל. בין היתר, הציבו תומכיה של שרביט-ברוך סמוך לכיתה את השלט "ברוכה הבאה פנינה". למקום הגיעו גם חברי הכנסת דני דנון וציפי חוטובלי מהליכוד כדי להביע תמיכה בשרביט-ברוך.
מנגד איימו מתנגדיה של הפרקליטה להפגין מול כיתתה בכל שיעור. תום מהגר, סטודנט לתואר שני במדע המדינה, המתנגד לשילובה של שרביט-ברוך בפקולטה למשפטים, הגיע לכיתה בשעה מוקדמת וחילק מנשרים לסטודנטים המסבירים את עמדתו. הרוחות התלהטו לאחר שארז תדמור, פעיל "אם תרצו", פנה לתלמיד בשם חגי ואמר לו: "לאנשים כמוך יש דם על הידיים. קחו את האזרחות שלכם ולכו לגור בסעודיה. סותמי פיות, בולשביקים, קומוניסטים, מרקסיסטים". חגי לא נותר חייב וענה: "עדיף מרקסיזם מפאשיזם. שרביט-ברוך הודתה בפה מלא שצה"ל עבר על החוק הבינלאומי".
בין שני הסטודנטים התפתח דו-שיח על פעולות צה"ל במבצע "עופרת יצוקה". "גם פרופסורים ואנשי אקדמיה שלא קשורים לשמאל הקיצוני אמרו שאין הצדקה לפעולה הזאת. אם אתה היית יורה על הבנות של ד"ר אבו אל-עייש - אתה פושע מלחמה ואני הייתי רוצה לראות אותך בכלא. כמו שלא הייתי רוצה שמהנדס שיטת הפל-קל ילמד פה הנדסה - לא הייתי רוצה לראות אותה".
"אתה חושב שהירי הזה לא חוקי. שרביט-ברוך בחנה את זה והגיעה למסקנה שמבחינת המשפט הבינלאומי זה חוקי.
אתם מייצגים את הטירוף, כמות האנשים שבאו לתמוך בכם מוכיחה שאתם מיעוט סהרורי", אמרו תומכיה של שרביט-ברוך.
ובלב הסערה, היו גם הסטודנטים שניסו לתמרן את דרכם לכיתה מבלי לקחת צד בעימות. "בלי להביע את דעתי בעניין, חשוב שסטודנטים יביעו את דעתם ויראו מעורבות", אמרה רותם ארנריין, סטודנטית שנה ב' בפקולטה למשפטים. "עצם הוויכוח הוא דבר חיובי, למרות שרובנו מסכימים שאין מקום באוניברסיטה לסתימת פיות".