זינוק של 73% בפינוי לבתי"ח על רקע שתייה
מד"א מפרסם נתונים מדאיגים, שמצביעים על עלייה חדה באלכוהוליזם בישראל. רק בשלוש השנים האחרונות חלה עלייה של 73% בפינויים לבתי החולים על בעקבות שתייה מופרזת של אלכוהול. נתוני צריכה גבוהים בגילאים 18-24
שתיית אלכוהול עלולה לגרום לבלבול ולפגיעה בקואורדינציה, דבר העלול לגרום לחבלות ופגיעות אחרות. במקרים קיצוניים שתיית אלכוהול מופרזת עלולה לגרום לירידת טמפרטורת הגוף ואף לאבדן הכרה ולמוות.
במד"א מציינים כי בין השנים 2006 ל-2008 חלה עלייה של 73 אחוז במספר הפינויים לבתי החולים בעקבות שתיית אלכוהול. בשנת 2006 פינה מד"א לבתי החולים 6,016 בני אדם שצרכו אלכוהול. בשנת 2007 עלה המספר ל-7,020 בני אדם וב-2008 פונו 10,407 בני אדם. על-פי נתוני מד"א, צריכת האלכוהול גבוהה במיוחד בקרב צעירים בני 18-24.
בנתונים לא נכללו מקרים כמו תאונות דרכים או קטטות שהמעורבים בהן שתו אלכוהול.
במד"א מציינים כי על רקע העלייה בצריכת האלכוהול, ישנם מקרים של אלימות קשה המבוצעת תחת השפעת אלכוהול ותאונות דרכים שבהן מעורבים נהגים שיכורים. מד"א מזהיר את הציבור, ובמיוחד לקראת חג פורים, כי אלכוהול מותר
נתן קודינסקי, מנהל מחלקת ההדרכה במד"א, ציין שלשתייה מופרזת ישנן השלכות פיזיולוגיות משמעותיות. "זה מתבטא תחילה בהשתטות, בלבול, אובדן זכרון, פגיעה בקואורדינציה ועייפות. במקרים של צריכת אלכוהול מוגזמת, עלול המשתכר להיכנס לתרדמת, עד לדום נשימה ומוות".
במקרה חירום ממליץ קודינסקי להרחיק את הנפגע ממקום מסוכן, כגון כביש, מרפסת, מכונות חשמליות וכדומה. במקרה שהנפגע מחוסר הכרה ואינו נושם יש להתחיל בפעולות החייאה ולקרוא למד"א. אם הנפגע מקיא, הטו אותו על צידו. "אין לתת לנפגע לשתות קפה, או כל נוזל אחר, מכיוון שבשל אובדן הרפלקסים, הוא עלול לשאוף את הנוזל אל ריאותיו ולהיחנק".