שתף קטע נבחר

 

ראש הממשלה הפלסטיני פיאד התפטר

לאחר כמעט שנתיים בתפקיד הודיע סלאם פיאד לאבו-מאזן על התפטרותו מראשות הממשלה. הוא אמר כי ההתפטרות תיכנס לתוקף עם הקמת ממשלת אחדות פלסטינית, אך לא מאוחר מסוף החודש. עם זאת, ברשות מעריכים כי פיאד יחזור בו

עוזב את התפקיד כמחווה לחמאס? ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, הודיע היום (שבת) לנשיא אבו-מאזן על התפטרותו. עדיין לא ברורה סיבת ההתפטרות. הוא אמר כי ההתפטרות תיכנס לתוקף עם הקמת ממשלת האחדות הפלסטינית, אך לא יאוחר מסוף החודש. עם זאת, גורמים בפתח אמרו כי הם מעריכים שפיאד יחזור בו בסופו של דבר מן ההתפטרות. הנשיא הפלסטיני קרא לפיאד להישאר בתפקידו עד שיתבררו תוצאות השיחות בין פתח לחמאס.

 

בחמאס הגיבו מייד להודעה על ההתפטרות. דובר חמאס ברצועת עזה, פאוזי ברהום, אמר כי הארגון צפה מראש את התפטרותו של פיאד. לדברי ברהום, ממשלת פיאד היתה לא חוקתית ופעלה בשירות אינטרסים פרטיים.

 

ממשלתו של פיאד הוקמה ביוני 2007. ממשלתו פעלה במקביל לממשלת החמאס ברצועת עזה, שאיסמעיל הנייה עומד בראשה. זו לא הפעם הראשונה שפיאד מאיים להתפטר על רקע בינו לבין בכירים בפתח.

 ההערכות הן כי האמריקנים וישראל לא יאפשרו את המהלך וכי אבו-מאזן מודע לדבר ועל כן הוא לא ייתן את ידו לכך.

 

בכיר בפתח אמר ל-ynet כי בתנועה מעריכים כי ההתפטרות תצא אל הפועל, אך "אנו מבינים שזהו עוד אקט של איום שנועד לתקשורת בלבד". לדברי הבכיר, כי בסופו של מהלך אם יצליח הדיאלוג בין חמאס לרשות הפלסטינית פיאד יהיה חייב להתפטר, שכן יוסכם על ראש ממשלה אחר שיכין את הבחירות.

 

אותו בכיר דחה את הטענות כי הסיוע הבינלאומי מגיע לרשות הפלסטינית רק בגלל פיאד. "מי שמתנה את הסיוע בהימצאותו של פיאד הם האמריקנים, והכספים האמריקנים מגיעים בעיקר לביטחון. האירופאים והערבים מעולם הציבו תנאי למתן הסיוע להימצאותו של פיאד לתפקיד ראש הממשלה". יש לציין כי רוב בכירי הפתח אינם מצליחים לעכל עדיין את המרכזיות של פיאד ואת ניסיונותיו לקיים מינהל שאינו תלוי בחישובים מפלגתיים, בעיקר באלה של בכירי הפתח. 

 

רק ביום רביעי נפגש פיאד עם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ברמאללה. ראש הממשלה הפלסטיני דרש ממזכירת המדינה

 לפעול ליישום ההסכמים בין הצדדים ולהקהל בתנאי חייהם של הפלסטינים, באמצעות הסרת מחסומים והקלות בענייני תנועת אנשים וסחורות.

 

פיאד, איש הבנק העולמי כיהן ברשות כשר אוצר, כדי להציל את הכלכלה הקורסת של הרשות ובלחצים של מדינות המערב. בבחירות הוא התמודד במפלגה עצמאית שהקים עם יאסר עבד רבו וחנאן עשרוואי. המפלגה נקראה "הדרך השלישית" וזכתה לשלושת מושבים בלבד מתוך 128 מקומות בפרלמנט הפלסטיני. לאחר השתלטות חמאס על רצועת עזה והקמת ממשלה נפרדה בגדה, הוא מונה לעמוד בראשות הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאם פיאד. מתפטר
צילום: AFP
אבו-מאזן. ביקש שיישאר
צילום: AFP
מומלצים