אובמה שוקל: דיאלוג עם המתונים בטליבאן
נשיא ארה"ב אמר בראיון ל"ניו יורק טיימס" כי חלק מההצלחה הצבאית בעיראק קשורה למגעים שניהלה ארצו עם קיצונים איסלאמיים שסלדו מאל-קאעידה. לדבריו, "ייתכן שניתן למצוא הזדמנויות דומות באפגניסטן ובפקיסטן"
אובמה שוקל לפתוח במגעים עם גורמים מתונים בטליבאן - כך דיווח אמש (שבת) ה"ניו יורק טיימס". בראיון שהעניק לעיתון, אמר נשיא ארה"ב כי חלק מההצלחה האמריקנית בעיראק קשורה למגעים שארצו ניהלה עם קיצונים איסלאמיים שסלדו מהטקטיקה של אל-קאעידה.
"ייתכן שניתן למצוא הזדמנויות דומות באפגניסטן ובפקיסטן, אך המצב באפגניסטן יותר מורכב", אמר הנשיא, שהתראיין במשך 35 דקות
על סיפון ה"אייר פורס 1". כבר בקמפיין הבחירות שלו תמך אובמה באפשרות של דיאלוג עם גורמים מתונים בטליבאן.
האלימות באפגניסטן נמצאת כיום ברמה הגבוהה ביותר מאז שארה"ב הפילה את משטר הטליבאן בסוף שנת 2001. אובמה הורה בחודש שעבר להציב 17 אלף חיילים נוספים במדינה ומנסה לשכנע את מדינות נאט"ו להגביר אף הן את מאמציהן. כשנשאל אובמה אם ארה"ב מנצחת במלחמה באפגניסטן, הודה בפשטות: "לא".
אובמה התייחס גם למדיניות המעצרים של ארה"ב ואמר כי טרם הוחלט אם ארצו תלכוד חשודים בטרור גם בלי שיתוף הפעולה של המדינה שבה הם נמצאים: "יכולים להיות מצבים - ואני מדגיש 'יכולים להיות' כי לא החלטנו לגבי זה עדיין - שבהם אנו מוצאים פעיל אל-קאעידה ידוע שלא מופיע לעתים קרובות, במדינה שלישית שאין לנו איתה הסכם הסגה או שלא תסכים להעמידו לדין, אבל אנחנו חושבים שזה אדם מסוכן".
"אני חושב שאנחנו עדיין צריכים לחשוב איך להתמודד עם תסריט מסוג זה", אמר הנשיא והדגיש כי ארה"ב "לא מענה". הוא אותת כי מי שציפה לשינוי מוחלט של מדינות המעצרים של ארה"ב יתאכזב ואמר כי עוד לפני שנכנס לתפקידו, ממשל בוש נקט צעדים כדי לתקן חלק מהמדיניות שהתווה בשנים הראשונות שאחרי פיגועי ה-11 בספטמבר 2001.