קטניות בתחפושת: בראוניז עם שעועית אזוקי
מי אמר ששעועית מתאימה רק לתבשילים? ומי אמר שבראוניז חייבים להיות נוטפי שומן? פיליס גלזר מכינה בראוניז עשירים בחלבון וסיבים תזונתיים, משעועית אזוקי. כי לא כל יום פורים
בראוניז עם שעועית אזוקי
מתכון של פיליס גלזר
בראוניז, עוגות קטנות משוקולד - נוטפות שומן וסוכר, ואחד המתוקים הכי אהובים במטבח האמריקני. הנה מתכון לבראוניז הרבה יותר בריאים, עשירים בחלבון וסיבים תזונתיים, ונטולי קמח או שומן (רק משמנים את התבנית). את הבראוניז האלה מכינים משעועית שחורה או שעועית אזוקי.
המרכיבים (ל-16 יחידות):
2 כוסות שעועית שחורה או אזוקי, מבושלת
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד 70% פולי קקאו, או שוקולד צ'יפס
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל טבעי
3 כפות תחליף קפה, או קפה
1/4 כפית מלח
לקישוט:
1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי ברזיל, קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את דפנות ואת התחתית (המרופדת) בחמאה או שמן.
- במעבד מזון טוחנים את השעועית לגמרי.
- ממיסים את השוקולד במיקרו או על סיר כפול (בן מארי). מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. לאחר שהתערובת הצטננה מעט מוסיפים את הביצים, הוניל והקפה ומערבבים. היטב
- מוסיפים לקערה עם השוקולד את השעועית ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית המוכנה ומפזרים למעלה את האגוזים הקצוצים.
- אופים בתנור 15-18 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
- מצננים לגמרי, וחותכים ל-16 חתיכות.
- טיפ: לבישול האזוקי, אין צורך להשרות. פשוט שוטפים, מסננים, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך (25-30 דקות). לבישול השעועית השחורה, שורים במים למשך הלילה, או מרתיחים 5 דקות ושורים שעה. מכסים במים נקיים ומבשלים כשעה או שעה וחצי, עד שהשעועית רכה.
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים