ברק לנתניהו: אין בסיס למו"מ קואליציוני
אחרי שבועות שבהם "פלירטט" עם נתניהו - הודיע יו"ר העבודה ברק כי מפלגתו צפויה להתייצב באופוזיציה, ונימק זאת במסירה הצפויה של תיקי אכיפת החוק למפלגתו של ליברמן
ברק נימק את הדברים ב"אימוץ הגורף של דרישות יושב ראש ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, ובהן מינוי כל ראשי מערכות אכיפת החוק בישראל". יו"ר העבודה הבהיר חד-משמעית כי מפלגתו לא תצטרף לממשלה בה תיק המשפטים נשאר בידיו של דניאל פרידמן, כפי שדורשת ישראל ביתנו.
זמן מה לאחר הבחירות נועד ברק עם נתניהו. השניים נפגשו במלון בתל-אביב ודיברו גם על פוליטיקה, אך בעיקר על ביטחון. הם יצאו בסבר פנים חמורות, ואולם המילה אופוזיציה לא עלתה על דל שפתם. מקורבי ברק אמרו כי הוא נתון בדילמה רצינית, נוכח האתגרים הביטחוניים שבפתח.
מאז נפגשו השניים עוד כמה פעמים, בזמן שברק זוכה לקיתונות של ביקורת מקרב חברי מפלגתו, שהביעו התנגדות מוחלטת להצטרפותה של העבודה לממשלה בראשות נתניהו.
בכירי העבודה אף האשימו את ברק בחיסול המפלגה, ובשבוע שעבר החליטו אנשי המשמרת הצעירה לפעול להדחתו.
בסוף השבוע עוד ניסה ברק לטעון כי הציבור רוצה ממשלת אחדות. בראיון לערוץ 2 אף כינה ברק את ההתנגדות של בכירי המפלגה לכניסה לקואליציה: "זעם קדוש שלא מובן לי, מלחמה בטחנות רוח".
למרות השיחה היום, החשדנות כלפי ברק והתנהלותו נמשכת בעבודה, ולא כולם בעבודה משוכנעים שאכן סיים את נסיונותיו להצטרף לממשלה. בעבודה יש עוד החוששים כי מאחורי הודעתו היום עומד תרגיל פוליטי שנועד לביא את העבודה לממשלה, בדרך פתלתלה כלשהי.