שתף קטע נבחר

 

הפיגוע בבואנוס איירס: מנם סירב להעיד בחקירה

בית המשפט החוקר את הפיגוע במרכז הקהילה היהודית בארגנטינה זימן את הנשיא לשעבר, קרלוס מנם, להעיד על מעורבתו לכאורה בטיוח החקירה. מנם סירב לדבר ובמקום הגיש עדות כתובה שבה טען: "רודפים אותי"

נשיא ארגנטינה לשעבר, קרלוס מנם, הופיע אמש (יום ב') לראשונה בבית המשפט במסגרת החקירה בעניין מעורבותו לכאורה בפיגוע במרכז הקהילה היהודית במדינה ב-1994. אולם הוא סירב לענות לשאלות התביעה.

 

בפיגוע שהתרחש במרכז היהודי ב-1994 נהרגו 85 בני אדם ונפצעו כ-200 נוספים. מנם, שכיהן כנשיא ארגנטינה בין השנים 1989-1999, ואחיו מוניר חשודים כי ניסו לטייח את מעורבותו בפיגוע של איש עסקים ארגנטינאי ממוצא סורי. כמו כן, הנשיא לשעבר חשוד כי באמצעות הפיצוץ הוא ביקש להסתיר העברות נשק בלתי חוקיות לקרואטיה ואקוודור. בנוסף, הוא ניצל את ההזדמנות כדי לגרש 19 אלף בני אדם מבתיהם. 

 

מנם בעדות כתובה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סוכנות הידיעות "טלם" דיווחה כי התובע אלברטו ניסמן ביקש לשאול את המנהיג הקשיש (78) לגבי הפיגוע הקטלני, אך זה סירב לדבר. במקום, הוא

הגיש לו עדות כתובה שבה הוא טען כי "הוא נרדף על ידי הכללות". בכיר בבית המשפט המעורה בפרטי החקירה אישר כי מנם הגיש עדות כתובה, אך סירב למסור פרטים נוספים.

 

בית המשפט טרם החליט אם להגיש כתב אישום נגד מנם, שמכחיש את החשדות מכל וכל. הוא מאשים את הנשיאה הנוכחית, כריסטינה פרננדס קירשנר, ובעלה הנשיא לשעבר, נסטור קירשנר, בניסיון לרדוף אותו ממניעים פוליטיים. בשנת 2003 התמודד מנם פעם נוספת לנשיאות, אך עוד לפני הסיבוב השני הוא פרש ולתפקיד הנשיא נבחר נסטור קירשנר.

 

התביעה בארגנטינה סבורה כי בכירי ממשל איראנים עומדים מאחורי הפיגוע. ארגון השיטור העולמי "אינטרפול" ניאות להכניס את שמותיהם של שבעה חשודים איראנים ולבנוני אחד לרשימת המבוקשים לפני שנתיים.

 

בנוסף, טוענת התביעה כי יש בידיהם הוכחות לכך שאיש העסקים הארגנטינאי-סורי אלברטו קנור היה בקשר עם החשודים בביצוע הפיגוע. החוקרים אומרים

כי הנשיא לשעבר ואחיו השתמשו בהשפעתם כדי למנוע מהתביעה לתשאל את קנור, שמשפחתו היגרה לארגנטינה מאותו כפר בסוריה שממנו הגיעה משפחת מנם.

 

מנם נעצר גם בשנת 2001, בחשד לסחר בלתי חוקי בנשק שבוצע כביכול על ידי ממשלתו במהלך שנות התשעים. על פי החשד, במסגרת עסקת הנשק הועברו 6,500 טונות של ציוד צבאי דרך ונצואלה ופנמה, וזאת למרות האיסור הבינלאומי, שחל גם על ארגנטינה, למכור נשק למדינות המעורבות במלחמה. מנם הגיש אתמול עדות כתובה נוספת בנוגע לחקירה זו, אך גם פרטיה לא פורסמו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
זכות השתיקה. מנם
צילום: איי פי
מומלצים