מנהיג האופוזיציה בפקיסטן: מעצרי בלתי חוקי
נוואז שריף, יריבו העיקרי של הנשיא זרדרי, נעצר בביתו יחד עם אחיו ובכירים נוספים במפלגת האופוזיציה, כמה שעות לפני שהיו אמורים להשתתף בעצרת נגד הממשלה. ואולם לפי דוברו, הוא החליט להתעלם מו המעצר "הבלתי חוקי" ויצא מהבית
מנהיג האופוזיציה בפקיסטן וראש הממשלה לשעבר, נוואז שריף, החליט להתעלם ממעצר הבית שבו הושם ויצא את ביתו - כך אמר הבוקר (יום א') דובר מטעמו. שיירה של מכוניות יצאה מהווילה של שריף בעיר לאהור וכפי הנראה נסעה לכיוון עצרת בעיר, שבה התעמתו שוטרים עם תומכי האופוזיציה.
מוקדם יותר פנה שריף לתומכיו, שהתאספו מחוץ לביתו, והגדיר את מעצרו כ"בלתי חוקי". הממשלה סירבה לאשר כי הורתה לעצור את שריף, ואולם לפי בכירים במפלגתו, שוטרים עצרו אותו וכן בכירים אחרים בתנועה, לרבות אחיו, שאבז - מושל מחוז פונג'ב לשעבר, שהודח לאחרונה על-ידי הנשיא אסיף עלי-זרדרי.
המשטרה פיזרה בכוח באמצעות גז מדמיע כמה הפגנות בעיר, לאחר שמפגינים יידו אבנים לעבר שוטרים. העימותים פרצו לאחר שדוברו של שריף, פרבז ראשיד, מסר כי מאות שוטרים הקיפו את הבית והורו על מעצרו לשלושה ימים. מחסומים הוצבו ברחובות המובילים לאזור. הרשויות בפקיסטן טרם התייחסו לנסיבות מעצרו של שריף.
שריף, שהוא יריבו הפוליטי העיקרי של זרדרי, היה אמור לנאום היום בעצרת מחאה נגד הממשלה הפקיסטנית. לטענת האופוזיציה, הממשלה לא הצליחה לחלץ את פקיסטן מהמשבר הפוליטי והכלכלי אליו נקלעה וכשלה במאבק בקיצונים האיסלאמים. שריף מאשים את הממשלה בניהול "דיקקטורה נבחרת" ואף טען בראיון לעיתון בריטי כי זו קשרה קשר להתנקש בחייו.
עימותים בין שוטרים לתומכי שריף בלאהור, היום (צילום: AFP)
ראש ממשלת פקיסטן לשעבר הודח מהשלטון ב-1999 על-ידי הגנרל פרבז מושארף בהפיכה צבאית, ושב בשנה שעברה לארצו מגלות ממושכת. הוא מתפקד כמנהיג האופוזיציה על-אף שבחודש שעבר נאסר עליו להתמודד על משרות ציבור כיוון שהורשע בפלילים. פרקליטיו של שריף טענו כי לזרדרי היה יד בהחלטה לפסול את מנהיג האופוזיציה.
אי היציבות הפוליטי בפקיסטן הגיע לפני שלושה ימים לנקודת רתיחה, לאחר ששוטרים חמושים באלות היכו עורכי דין ופעילי אופוזיציה שהפגינות בלאהור ובקראצ'י.
המפגינים, הנהנים מגיבויו של שריף, דרשו מזרדרי וממשלתו לעמוד במילתם ולהשיב שופטים שהדיח מושארף ב-2007 לתפקידם.
גם חוסר היציבות הביטחונית במדינה המוסלמית הגרעינית גבר מאוד בחודשים האחרונים. דיפלומטים מערביים אמרו לפני כשבוע כי הקיצונים האיסלאמים מבססים את אחיזתם בערים וכי "פיגוע הקריקט" בלאהור בתחילת החודש מסמל את "גלישתם" של ארגוני הטרור מהאזורים השבטיים שבאזור הגבול עם אפגניסטן אל הערים.