הכי אמריקה: עוגיות חמאת בוטנים ושוקו צ'יפס
יעל גרטי מזמינה אתכם להתפנק עם מתכון אמריקני לעוגיות חמאת בוטנים ושוקו צ'יפס, קלות להכנה וטעימות להפליא. פינוק כייפי לצד כוס חלב, קפה או שוקו חם
אחד הדברים שאני הכי אוהבת בנסיעות לחו"ל, הוא האפשרות לדפדף בעשרות מגזינים לבישול ולאפייה בדוכני העיתונים שבשדות התעופה. בנסיעתי לארה"ב, שהיתה משופעת בטיסות ובהמתנות ארוכות בשדות תעופה, שמתי את ידי על שלושה מגזינים שמשכו את תשומת לבי. כיוון שיש לי חולשה לחמאת בוטנים (וגם לשוקו צ'יפס, ולעוגיות בכלל...) בחרתי להכין מתוך אחד המגזינים עוגיות חמאת בוטנים, שיבולת שועל ושוקו צ'יפס, שהתגלו כקלות להכנה - ופשוט נפלאות.
עוגיות חמאת בוטנים ושוקו צ'יפס
מתכון מתוך מגזין אמריקאי בשם "Cozy Comfort Food"
שימו לב לכך שבמקרה זה יש להשתמש בשיבולת שועל מהירת-הכנה (קצוצה, אינסטנט), מהסוג הנמכר בפחיות המתכת (או באריזות הניילון) עם ציור דמותו של הקווייקר, החבוש בכובע, ולא בשיבולת שועל רגילה (שלמה). ניתן להשיגה בכל מרכול או מכולת.
זכרו להוציא חמאה מן המקרר מבעוד מועד.
המרכיבים (ל-43 עוגיות גדולות):
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס דחוסה סוכר חום דמררה
1 כוס (190 גרם) חמאת בוטנים חלקה, לא מומתקת
2 ביצים מס' 1
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כוסות (160 גרם) שיבולת שועל אינסטנט ("קוואקר")
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 2 כוסות (340 גרם) שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד לאפייה)
עזרים: נייר אפייה
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מקציפים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים חמאת בוטנים ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת סודה לשתייה ושיבולת שועל אינסטנט. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. במידה והתערובת מתקשה להתאחד, אפשר לערבב מעט בעזרת הידיים.
- מוסיפים שוקו צ'יפס ומערבבים עד להִטמעותם בתערובת.
- יוצרים כדורים בקוטר 1-11/2 ס"מ ומניחים על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווח של 2 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה. משטחים את הכדורים באמצעות תחתית של כוס (מקומחת או משומנת, כדי שלא תדבק) או באמצעות כף היד. מכניסים לתנור ואופים במשך 12 דקות או עד שהעוגיות זהובות אך מרכזן נראה עדיין רך. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן