ניו זילנד: גוגל מתנגדת לחוק נגד פיראטים
שינוי בחוק זכויות היוצרים הניו זילנדי, שיחייב חברות תקשורת לנתק משתפי קבצים, מעורר מהומה: גוגל יחד עם אחת הספקיות המקומיות הגדולות, הודיעו רשמית כי מדובר בחוק רע, אך קידומו נמשך
בחודשים האחרונים, יותר ויותר ארגוני זכויות יוצרים ברחבי העולם מנסים להעביר חוקים שיחייבו ספקיות אינטרנט לנתק באופן חד צדדי משתמשים המנצלים את החיבור לאינטרנט כדי להוריד ולשתף קבצים המוגנים בזכויות יוצרים, זאת במסגרת מאבקם בפיראטיות הגואה ברשת. חוק כזה, שנמצא כיום בסדר היום של הפורום לחברות התקשורת בניו-זילנד, מעורר מהומה, כאשר חברות גדולות כמו גוגל ו-TelstraClear הביעו התנגדות לחוק - כך מדווח Stuff הניו זילנדי.
חברת גוגל טוענת שהחוק יפגע ב"תועלות החברתיות והכלכליות המופלאות של האינטרנט", ושפתרון שינתק משתפי קבצים מהרשת הוא חסר פרופורציות לגודל הבעיה. חברת TelstraClear, שהיא חברת התקשורת השניה בגודלה בניו-זילנד, ציינה שמדובר בחוק רע, שיגרום לבעיות צרכניות חסרות תקדים.
התנגדותה של חברת TelstaClear משמעותה שפורום חברות התקשורת הניו-זילנדי לא יוכל לגבש קוד התנהגות רשמי בנושא, שכן ניסוח קוד כזה דורש את חתימתן של כל חברות התקשורת הגדולות במדינה. למרות ההתנגדות, הפורום ימשיך לנסות לנסח קוד כזה, שספקיות אינטרנט שלא מתנגדות לחוק יוכלו להשתמש בו אם החוק יכנס לתוקף.
גוגל מאשימה את פורום חברות התקשורת על כך שהוא מביע הסכמה לחוק כאמון בחינוך הגולשים, ואומרת שחשוב שניסוח קוד התנהגות יכלול גם דרכים אחרות שספקיות יוכלו לציית לחוק, מבלי לנתק באופן חד צדדי משתפי קבצים.
שיץוף קבצים - מה יהיה עתידו בניו זילנד?
מומלצים