נשרף מרכז המוזיקה בג'נין
מרכז עמותת המוזיקאים מרמאללה הפועל גם במחנה הפליטים נשרף כמעט כליל, והעמותה גינתה את המעשה. ג'וליאנו מר-חמיס: "זה חלק מגל אנטי-תרבותי"
מרכז המוזיקה של ארגון אל-קמאנג'אתי, עמותת מוזיקאים מרמאללה הפועלת גם בג'נין, נשרף אתמול במהלך הלילה. לעת עתה אומרים מנהלי המרכז כי אינם יודעים מי העומד מאחורי השריפה ומה נסיבותיה.
המרכז, שבימים כתיקונם, מארח 80 ילדים ומקיים שיעורים בכינור, חליל, פסנתר, כלי הקשה וכמו כן גם מוזיקת אנסמבל אוריינטלית וקריאת תווים, ייאלץ להפסיק את פעילותו בשל הפגיעה הקשה בכלים ובמבנה. התלמידים מגיעים למרכז ממחנה הפליטים בג'נין, העיר ג'נין, זאבאדה, עאראבה והאזור.
מרכז המוזיקה בג'נין. עודים ניצלים באש
בהודעה לעיתונות שפרסם הארגון נכתב: "זהו פשע נגד האנושית, נגד הזכות לחינוך ולתרבות של ילדים פלסטינים והחברה הפלסטינית. מעשים אלה לא ימנעו מאתנו להמשיך בעבודתנו שכן מוזיקה נוגעת ומפתחת נשמות ורוח במקום חומרנות וחומות".
ג'וליאנו מר-חמיס, מייסד ומנהל "תיאטרון החופש" בג'נין אמר ל-ynet בשיחת טלפון ממחנה הפליטים: "זה חלק מגל הצתה אנטי-תרבותי, שגם אנחנו סבלנו ממנו ב'תיאטרון החופש'". בדבריו, מתכוון מר-חמיס לניסיון הצתה של התיאטרון, ניסיון שלא צלח. "זה מרגיש כמו מתקפה על כל מה שמייצג את התרבות ואת המחשבה הפתוחה יותר. אנחנו בתיאטרון קיבלנו לפני כחודש איומים שכעת מומשו על אל-קמאנג'אתי. יש כאן הרבה מאוד מתח".
כיתת לימוד שנשרפה במרכז המוזיקה
לדברי מר-חמיס הלחץ גובר בעיקר לאור ריבוי מפעלי התרבות באזור. בין היתר, בעוד כחצי שנה מתוכננת פתיחת בית קולנוע ראשון בג'נין, בתמיכת ממשלת גרמניה.
יחד עם התיאטרון ומרכז המוזיקה, הוא אומר, ישנם גורמים פונדמנטליסטים שמרגישים מאוימים על ידי כך. "נכון לרגע זה, הרשות הפלסטינית עושה מאמצים גדולים לתפוס את האחראים ולגלות מי עומד מאחורי המעשים", הוא אומר. "אני מניח כי יש להם קירבה דתית, למרות שלא מדובר בתנועה כזו או אחרת כי האימאם של ג'נין איתנו, אבל יש לא מעט גורמים בהם גם אנשים בפת"ח שחושבים שמוזיקה ותיאטרון מסיתים את הדעת. הגענו לצומת קריטי שממנו חששתי ולו ציפיתי, ונאלץ להתמודד עם זה".