שתף קטע נבחר

 

'ישראל עשויה לתקוף את איראן בטילים בליסטיים'

מחקר שפורסם במכון למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון קובע כי 42 טילי "יריחו" חמושים בראש קרב קונוונציונלי יכולים להסב נזק כבד או להשמיד את מתקני הגרעין ולשחרר את ישראל מהסיבוכים שבתקיפה אווירית

ישראל עשויה להשתמש בטילים בליסטיים נגד מתקני הגרעין האיראניים כיוון שמתקפה אווירית תהיה מסוכנת מדי - כך עולה ממחקר שפורסם היום (ג') במכון למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון.

 

מהמחקר, שמאחוריו עומד החוקר עבדאללה טוקאן, עולה כי טילי ה"יריחו" שבידי ישראל מסוגלים להעניק רמת דיוק של עד עשרות מטרים ממטרותיהם ושימוש ב-42 טילים כאלה בראש חץ קונוונציונלי של 750 ק"ג - עשויה "לפגוע קשות או להרוס לחלוטין" את מתקני הגרעין בנתנז, איספהאן ואראק. אפשרות זו, לדברי טוקאן, עשויה לשחרר את ישראל מהסיבוכים הרבים הנגרמים משימוש במטוסים לצורך ביצוע המשימה. 

   

"אם מחמשים טיל יריחו 3 לגמרי והוא פוגע ברמת דיוק גבוהה, אזי התרחיש הזה הוא בר-ביצוע הרבה יותר מאשר זה המציע שימוש במטוסי קרב", כתב טוקאן במחקר בן 114 העמודים. לדבריו, תקיפה ישראלית חד-צדדית עלולה לגרור תגובה בליסטית איראנית בטילי שיהאב. תרחישי הסלמה אחרים כוללים הפסקת ייצוא נפט על-ידי איראן, דבר שיביא לזינוק דרמטי במחירי הנפט, פגיעה באינטרסים אמריקנים במפרץ הפרסי או פיגועים בנציגויות ישראליות בחו"ל.

 

מומחי ביטחון ישראלים אמרו כי איום טילי השיהאב על ישראל אינו גדול. הם ציינו כי על-פי דו"חות מודיעין, איראן פרסה פחות מ-100 טילים ואם אלה ישוגרו - הם ייורטו ברובם על ידי מערכת "החץ".

 "בתנאים כאלה אנו מצפים למערכה גדולה במקצת ממלחמת המפרץ הראשונה ב-1991", אמר קצין ישראלי בדימוס לרויטרס. טוקאן מתייחס אף הוא לאפשרות זו ואמר כי במקרה ירדן עלולה להפוך ל"גראונד זירו" של מתקפות טילים ישראליות ואיראניות.

 

בנוסף, נכתב במחקר כי כל מתקפה בליסטית על איראן, תהפוך למסובכת יותר אם איראן תקבל מרוסיה את מערכת ההגנה האווירית S-300, שיכולה ליירט מטוסים וטילים כאחד. גורם נוסף שעלול להוות בעייה לישראל היא העובדה שבסיסי חיל האוויר שלה קרובים יחסית למרכזי אוכלוסייה וכל ניסוי בשיגור טילים או ירי טילים ממש יגיע לידיעת הציבור תוך דקות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
המתקן בנתנז (ארכיון)
צילום: איי אף פי
נשיא איראן מבקר באראק
צילום: איי פי
מומלצים