שוקי הפשפשים המומלצים באירופה
אולי זה בגלל המשבר הכלכלי - ואולי סתם בגלל הרומנטיקה של הנוסטלגיה - אבל דבר אחד ברור: שוקי הפשפשים זוכים עכשיו לפריחה גדולה מתמיד. הנה שבע ערים באירופה עם שווקים מומלצים
שוקי הפשפשים זוכים עכשיו לפריחה גדולה מתמיד. קשה עדיין לייחס זאת למשבר הכלכלי העולמי, אבל זו דרך מצוינת לקנות מציאות שלא חלמתם עליהן, או סתם לבלות יום נעים במיוחד בחברת אנשים מוזרים, שמוכרים את המדליות שסטאלין העניק לסבא שלהם. אפשר למצוא כאן הכל - מעט נובע ועד ספה מלכותית מקטיפה. הנה המלצות על שוקי הפשפשים הטובים באירופה.
1. אמסטרדם
ווטרלופליין מרקט: שוק הפשפשים הגדול בעיר עם יותר מ-300 דוכנים פועל בווטרלופליין (Waterlooplein). למרות שבשנים האחרונות הוא מציע הרבה סחורה שמכוונת קהל של תיירים עדיין אפשר למצוא בו בגדים במחירים מצחיקים, הרבה מאוד ציוד לעישון, מעט עתיקות ומכשירי חשמל משומשים. השוק סגור בימי ראשון. אם זה לא מספיק גדול בשבילכם, הגיעו להולנד ב-30 באפריל, אז נחגג במדינה יום הולדתה של המלכה. כחלק מהאירועים מתקיים ברחבי אמסטרדם ובערים אחרות שוק פשפשים ענק, בו מוציאים מאות אלפי תושבים חפצים אישיים למכירה.
איך מגיעים: ההגעה בהליכה שנמשכת 15 דקות מכיכר דאם, או בטראם 1, 2, 5 ו-13.
באינטרנט: אתר השוק
2. לונדון
שוק פורטובלו שברחוב Portobello Rd הוא המפורסם ביותר בעיר, עם יותר מ-1,500 סוחרי עתיקות שפועלים כאן. השוק פתוח במשך כל השבוע, אבל עיקר הפעילות בשוק הפשפשים מתרחשת בסופי שבוע.
שוק ברמונדזי (Bermondsey): שוק שמתמחה בעיקר בחפצים עתיקים, ופועל רק בימי שישי מארבע בבוקר עד הצהריים. שימו לב! את המציאות האמיתיות חוטפים יודעי דבר השכם עם שחר.
שוק פורטובלו - איך מגיעים: באוטובוס 52 או בתחתית ל-Ladbroke Grove או לנוטינג היל גייט. באינטרנט: אתר השוק
שוק ברמונדזי - איך מגיעים: באוטובוס 15 או 25 לאלדגייט ומשם חוצים את הטאוור ברידג' לברמונדזי. בתחתית כדאי לנסוע עד לונדון ברידג' ומשם ללכת. באינטרנט: מידע על השוק
שוק פורטובלו בלונדון (צילום: AP)
3. ברלין
ליד תחנת הרכבת טירגארטן, צמוד לפארק העירוני הענק הנושא שם זהה, נמתחות בכל סוף שבוע שתי שורות ארוכות ומקבילות של דוכנים לבנים. בשוק הפשפשים של ברלין, שאורכו כקילומטר, נפתחים בכל סוף שבוע (שבת וראשון) יותר מ-150 דוכנים. הגיוון וההיצע מבלבלים מאוד עבור קונה לא מנוסה.
כל הסחורה מיד שנייה. העירייה היא המארגנת ומנהלת וממנה שוכרים את הדוכנים. קשה מאוד להשיג מקום כי זה נחשב לשוק טוב. רוב הקונים אנשים מבוגרים. הביקוש החם ביותר הוא לממורביליה ממזרח גרמניה לשעבר. כולם רוצים מדליות של הצבא הסובייטי וחפצים מסוג זה.
עוד מידע: שוקי הפשפשים של ברלין
4. ברצלונה
שוק מרקאנטיק (Mercantic) בפרברי ברצלונה נחשב לשוק מיוחד במינו. הוא מקוּרה ופתוח בכל יום מתשע בבוקר עד שמונה בערב. ההיצע כולל מבחר מדהים של ריהוט אר-דקו ואר-נובו. בימים טובים נראה המקום כמוזיאון מפואר.
וגם: בכל יום שני, רביעי, שישי ושבת מתקיים שוק פשפשים בפלאסה דה לוס גלורייס (Placa de los Glories). מוכרים כאן בגדים, תכשיטים וריהוט - הכל מיד שנייה. בכל יום חמישי מתקיים ב-Placa del Pi שוק עתיקות (מטרו – ליצ'או).
בכל יום ראשון מתקיים ב-Placa Reial שוק מטבעות ובולים. בשעות אחר הצהריים הופך המקום לשוק פשפשים. בכיכר הקתדרלה של העיר מתקיים שוק המכונה "השוק הגותי" ב-Avinguada Catedral. השוק פועל בימי חמישי מתשע בבוקר עד שמונה בערב, ומוכרים בו בעיקר בגדים זולים, חלקם יד שנייה וחפצי אמנות.
באינטרנט: מידע על שוק מרקאנטיק
5. בריסל
בירת בלגיה מציעה שני שוקי פשפשים מצוינים. הראשון מתקיים בכל בוקר בפלאס דה ז'ו דה באל (Place du Jeu de Balle). הוא נפתח בשבע ונסגר בערך בשתיים בצהריים. יש בו מאתיים דוכנים שמציעים הכל: בגדים, תקליטים, מנורות עתיקות וכמובן ריהוט.
שוק העתיקות השני מתקיים ב-Place du Grand Sablon נחשב לאחד הטובים באירופה וגן עדן עבור חובבי העתיקות. גם הרחובות הסמוכים לכיכר מלאים במציאות מרתקות. שוק זה פתוח בסופי שבוע בלבד - בימי שבת מתשע עד חמש ובימי ראשון מתשע עד אחת בצהריים.
באינטרנט: מידע על שני השווקים אפשר לקבל באתר לשכת התיירות של בריסל.
שוק פשפשים בבלגיה (צילום: יסמין בן צבי)
6. ליסבון
שוק הפשפשים הגדול והנודע בעיר הוא פיירה דה לדרה (Feira da Ladra) - משמעות השם: "השוק של הגנבת". השוק פועל ב-Campo de Santa Clara בימי שלישי ושבת במשך כל היום. חלקים נרחבים ממנו מתנהלים ברחובות מקורים ובכל מזג אוויר. מאות הדוכנים מציגים סחורה מגוונת: ספרים, בגדים, בולים, מטבעות, דיסקים של מוזיקה, משחקי מחשב וריהוט עתיק. המחירים נחשבים טובים ומומלץ לעמוד על המקח.
באינטרנט: מידע על השוק
7. פריז
שוק הפשפשים הגדול בעיר נקרא Saint-Ouen והוא מתקיים ברובע שנושא שם זהה. השוק בעל מסורת של יותר ממאה שנה פתוח בימי שבת, ראשון ושני. שעות הפתיחה הן 9:30-18:00. בכל סוף שבוע פוקדים אותו יותר מ-120 אלף מבקרים. בסך הכל יש כאן 11 ק"מ של חנויות בהן עובדים בכל סוף שבוע 2,500 אנשים. עשרים מסעדות פועלות ברחבי השוק.
איך מגיעים: תחנת המטרו הקרובה ביותר היא Porte de Clignancourt. אפשר להגיע גם באוטובוסים מס' 85, 56, 137.
באינטרנט: מידע על השוק
- לכתבות הקודמות במדור "שבעת המופלאים":
גנים בוטניים שמתאימים לביקור חורפי
אכסניות מומלצות בערים מתויירות
- לאתר מסע אחר