שתף קטע נבחר

 

שבוע לאחר שנחנק מחטיף: הפעוט בסכנת חיים

פעוט בן שנה וארבעה חודשים נחנק ביום שישי, ככל הנראה מביסלי שדודתו נתנה לו. כתוצאה מהחנק נגרם לו נזק מוחי ומצבו מוגדר קשה מאוד. הרופאים באיכילוב נלחמים על חייו

כמעט שבוע לאחר שנחנק מחטיף, כנראה מביסלי, עדיין נשקפת סכנה לחייו של פעוט בן שנה וארבעה חודשים מתל-אביב, שייתכן שנגרם לו נזק מוחי נרחב.

 

ביום שישי אחר הצהריים התקבל דיווח במד"א דן על פעוט שנחנק. הצוות שהגיע למקום מצא את הפעוט ללא דופק וללא נשימה ופינה אותו לבית החולים איכילוב, תוך ביצוע החייאה.

 

ההחייאה נמשכה גם בבית החולים ורק לאחר כשעה של מאמצים הדופק של הפעוט חזר. מאז מאושפז הפעוט ביחידה לטיפול נמרץ, כשהוריו נמצאים כל העת ליד מיטתו. מבית החולים נמסר שמצבו מוגדר קשה מאוד ואף קריטי והרופאים נלחמים על חייו.

 

הוריו של הפעוט סיפרו לאנשי מד"א כי דודתו של הילד ירדה עמו לגינה ושם האכילה אותו בביסלי ולכן ההערכה היא שנחנק מהחטיף. גורמים שטיפלו בפעוט ציינו כי הם אינם יודעים כמה זמן עבר עד שהדודה הבחינה שהוא הפסיק לנשום ועד שהוזעקה עזרה וייתכן שבפרק זמן זה נגרם למוחו נזק כבד.

 

מנתוני המרכז הלאומי לבטיחות ילדים "בטרם" עולה כי חנק היא הסיבה המובילה לתמותת תינוקות בשנת החיים הראשונה. חנק גורם ליותר ממחצית מקרי התמותה, מפגיעה לא מכוונת, עד גיל שנה ואחראי ל-8.5 אחוזים מאותם המקרים בקרב בני שנה עד שנתיים. מהנתונים עולה כי בשנת 2007 נפגעו 35 ילדים מחנק,11 מהם כתוצאה מחנק ממזון.

 

ילדים קטנים פגיעים במיוחד לחנק ממזון, משום שדרכי הנשימה שלהם אינן מפותחות דיין והן צרות וקטנות יותר משל אדם מבוגר. רפלקס השיעול, שנועד להוציא גוף זר שחדר לקנה הנשימה אינם מפותח אצלם מספיק ואין להם שיניים טוחנות המסייעות ללעיסה טובה של המזון.

 

לפי המלצות "בטרם" אין להגיש ביסלי לילדים שטרם מלאו להם 3, משום שמרקם הביסלי קשה. "יש לבדוק את יכולות הלעיסה של הילד ואם יש חשש שהן אינן מפותחות דיין כדאי לדחות מתן ביסלי", נכתב בהנחיות של הארגון. חטיפים אחרים שאינם מומלצים עד גיל 5 הם פופקורן, סוכריות על מקל ומסטיקים עגולים ועוד. לגבי סוכריות טופי, סוכריות עדשים או ג'לי ומרשמלו, ההמלצה היא לתת אותם רק לילדים מעל גיל 3.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים