שתף קטע נבחר
 
חי מונדו – סטודיו לתרבות העיצוב

המהפכה של קותימאן

פרויקט הרמיקסים ThruYOU של המוזיקאי קותימאן כבר עושה שמות בכל העולם והפך את הזמרים והנגנים האנונימיים שבו לכוכבים. רפי ברבירו דיבר עם אחת מהן, לזלי הריס, שעומדת מאחורי השיר הכי מקסים בפרויקט, Just A Lady

  

לזלי הריס, התגלית של קותימאן בפרויקט ThruYOU (צילום: עילי קמחי, עריכה: צח גולדברגר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יש המכנים את ThruYou, האתר החדש של קותימאן, מהפכה תרבותית והיסטוריה בהתהוות. מגזין הניו יורקר היוקרתי השתפך עליו, בלוגרים מכל העולם שיבחו את היוזמה ואפילו המוזיקאי Moby פרסם המלצה. האתר אמנם נִראה כמו יוטיוב אך ThruYou מסתפק בשבעה קליפים. אבל איזה קליפים, השבעה הם בעצם מעשה פסיפס של מאות קטעי יוטיוב, שקותימאן הפך ליצירות בפני עצמן.

 

במשך חודשיים ישב קותימאן בביתו ונבר בין מאות קליפים באתר השיתוף, כדי לדגום פיסות סאונד של כלי נגינה, מקצבים, וזמרים אנונימיים, שלא חלמו לזכות בתהילה מעולם.

 

מנגן טרומבון עד להדגמות של מכשירי אפקים ישנים, כולם מוקססו ליצירה חדשה, שלא נופלת מרמתם של יצירות כמו של קולדקאט, הקסטטיק ואחרים. למי שסקרן לראות איך נראו קטעי הבוסר לפני שנדגמו, ישנו באתר כפתור קרדיטים, עליו ניתן ללחוץ ולקבל רשימת סרטונים, המסודרת לפי חלקם בוידיאו הסופי של קותימאן. כל בעלי הקטעים שקותימאן סימפל לא ידעו שהפכו לחלק מיצירה מוזיקלית של אמן ישראלי.

 

קחו למשל את לזלי הריס (25) מוושינגטון, הידועה בכינוי הרשת songdreamer, שהעלתה לפני שנתיים גירסת פריסטייל לשיר אהבה נוגה שכתבה לבחור שפגשה, שהפך לבסיס לקטע של קותימאן, "Just A Lady".

 

"נודע לי בדיעבד על Thru-you ב-4 למרץ, ופשוט נדהמתי", מספרת הריס. "לא ניגשתי בהתחלה לשיר השביעי בו סומפלתי והתחלתי לבדוק את השירים מהתחלה. אני פשוט נדהמתי, כל העמוד היה נראה כמו יוטיוב. "לא היה לי מושג שאפשר לעשות כזה דבר, זה לגמרי העיף אותי. הרבה אנשים יכולים לראות אותך ביוטיוב אבל אתה לא חושב אף פעם מה יקרה אם מישהו ייקח את הוידיאו שלך ויעשה כך וכך..."

 

אילו תגובות קיבלת מאז שגילית שאת כוכבת?

 

"המון אימיילים ובקשות לשיתופי פעולה והצעות להיכנס להקלטות באולפן. קיבלתי פניה מחברת תקליטים של קולג' מסוים באנגליה שמעוניינים להשתמש באחד מהשירים שלי שהעליתי ליוטיוב. במשפחה שלי חושבים שזה מגניב, אבל לא לגמרי מבינים את ההייפ סביב זה. הרבה אנשים ביוטיוב אומרים 'את חייבת לעבוד עם קותימאן באופן בלעדי'. לא תיארתי לעצמי כמה גדול הפרויקט, זה מעבר לתפיסה שלי."

 

איך ThruYou תורם, לדעתך, למוזיקאים אחרים?

 

"הפרויקט של קותימאן פותח שער גדול לאנשים שרק מצלמים וידיאו באופן פרטי בביתם. זו דרך מצוינת לאנשים האלה לקבל הכרה. כשאנשים מצלמים וידיאו ליוטיוב, הם לא מתארים לעצמם שזה יהפוך למשהו כזה. אני חושבת שהרבה אנשים אסירי תודה שהם חלק מהפרויקט כי זה חלק מתהליך השינוי שעוברת המוזיקה ואין בכך שום פסול. בתעשיית המוזיקה אין הרבה גורמים שעוזרים למוזיקאים צעירים לפרוץ וקותימאן עוזר לאנשים אחרים להוציא את המוזיקה שלהם החוצה. זה מבורך."

 

את שוקלת שיתופי פעולה עם קותימאן או מוזיקאים אחרים?

 

"ברור. שיתופי פעולה זה שמי השני. באמת שיש לי הערכה וכבוד לקותימאן, לא רק על ThruYOU אלא גם למוזיקת ה-Funk הפסיכדלית שהוא עושה. הוא ממש מביא את שנות השבעים ל-2009. בחיים לא שמעתי דבר כזה. אשמח לשתף פעולה גם עם עוד אנשים, אבל קותימאן הוא בעדיפות הראשונה שלי."

 

ומה הסיפור מאחורי השיר "Take Me For A Fool " שקותימאן סימפל?

 

"השיר שעשיתי לפני שלוש שנים היה על מישהו שממש חיבבתי שהייתי איתו במערכת יחסים ארוכה וכל פעם שהתקרבתי אליו, הוא דחה אותי והתנהג באופן חצוף וגועלי. תמיד אמרתי לעצמי שאני יודעת שהוא ממש מחבב אותי, אז למה הוא מתנהג אלי ככה? איך שסיימתי שיחת טלפון איתו, הקלטתי את השיר והעלתי אותו ליוטיוב. אגב, הוא כבר מזמן לא בלב שלי."

 

בימים האחרונים הועלה גם אתר המספק את הורדת השירים של הפרויקט, כולל רשימת קרדיטים ולינקים ליוצרים המקוריים. אם מתחשק לכם לשמוע ולראות את קותימאן, לא רק בעולם הוירטואלי, תוכלו לראות אותו בפצ'ה קוצ'ה הקרוב (1.4) בהאנגר 11.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריס. המשפחה לא מבינה את ההייפ
צילום: Art Related
קותימאן. עזרה מבורכת למוזיקאים
צילום: עמית ישראלי
לאתר ההטבות
מומלצים