מתנגדי "סיעת ברק" לנתניהו: אל תבנה עלינו
שבעת חברי הכנסת המתנגדים לכניסה לממשלה, הכריזו על נציגי העבודה במו"מ הקואליציוני "סיעת ברק" והבהירו במכתב לנתניהו: הוא פועל ללא סמכות. למרות ששמו מופיע, ברוורמן מסתייג: לא חתמתי, מתנגד לפלגנות
בעוד נציגי העבודה מקיימים משא ומתן קואליציוני עם הליכוד, מחריף המאבק במפלגה לקראת כינוס ועידת העבודה. שבעת חברי הכנסת המתנגדים לכניסת העבודה לקואליציה, שיגרו הבוקר (יום ב') מכתב חריף לראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, בו הם מבהירים לו כי צוות המשא ומתן שמינה אהוד ברק פועל שלא בסמכות, וכי הם מתכוונים לא לפעול בשיתוף פעולה עם החלטות הקואליציה בכנסת.
- לקריאת המכתב המלא
של שבעת חברי הכנסת
במכתב ששלחו כתבו חברי הכנסת, כי "למען הגילוי הנאות, הרינו להודיעך כי המו"מ המתנהל כעת נפתח לא בסמכות ולא ברשות.
"צר לנו כי כך בחר יו"ר מפלגת העבודה לנהל את ענייני המפלגה. לנוכח חומרת הדברים חובה עלינו להודיעך כי אינך יכול לבנות על תמיכתינו ביחס לסיכומים שיושגו בין הצוותים".
עם זאת, גם בחזית הסירוב מתגלים סדקים. ח"כ אבישי ברוורמן הבהיר כי לא חתם על המכתב ולדבריו, הוא אמנם מסכים עם רוח הדברים אולם מתנגד לניסוח ולמה שנראה כ"פלגנות" בעבודה. "אני לא מתכוון למרוד ולהתפלג ולא מקבל את הניסוח של 'סיעת ברק' ו'סיעת האחרים'", אמר ברוורמן.
מזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל, הבהיר מוקדם יותר בשיחה עם ynet כי למרות הקולות הנשמעים במפלגה המדברים על דחיית כינוס הוועידה שאמור להתקיים מחר - אין בכוונתו לקבוע מועד חדש. כבל אמר כי "הדיון מחר הוא מהותי ועקרוני, ויש לקיים אותו במועד".
בתגובה למכתב, אמרו מקורבי ברק: "ההחלטה האם להצטרף לממשלה תובא בפני הוועידה. מעולם לא נפתח משא ומתן, ומעולם לא נזקק יו"ר המפלגה לאישור לפתיחת משא ומתן או למגעים כלשהם, אם הוא חושב שזה נכון למדינה וזה מה שהציבור רוצה, וזה מה שטוב למפלגה. האם מישהו נתן אישור לציפי לבני לפתוח במגעים עם נתניהו? המאבק הוא על השיח הציבורי והפוליטי במפלגת העבודה. יש לנו גוף שהוא ועידה, והוא יצטרך לקבל החלטות. אף אחד לא יכתיב לשני מה להחליט. יש מוסדות. מדובר בשיח פוליטי לגיטימי, ולא נאפשר לאף אחד למנוע את השיח. לפני כמה חודשים, כשהיה משא ומתן עם קדימה, אף אחד מהמתנגדים לא השמיע את קולו".