שתף קטע נבחר
 

בדקנו: כל מה שיש לאקספלורר 8 להציע

הדפדפן החדש של מיקרוסופט עושה סדר בלשוניות, מציע תוספים להורדה, כולל גישה מקוצרת לאתרים פופולריים, ומהיר יותר מקודמו. בדקנו

הדפדפן החדש של מיקרוסופט, השמיני בסדרה של Internet Explorer, פתח ברגל ימין: לפי אנליסטים מחברת המחקר נט אפליקיישנז, ל-IE 8 כבר יש נתח שוק של כשני אחוזים, וזאת פחות משבוע לאחר השקתו הרשמית (נתון הכולל גם את גירסאות הבטא שהופצו טרם ההשקה הרשמית, יש לציין).

 

אולי תהיה זו התחלה טובה יותר משל הדפדפן הקודם בסדרה, IE 7, שהצליח לעקוף את IE 6 רק ב-2007, כחמש שנים אחרי השקתו הראשונה. המשתמשים היססו לעזוב את

הישן והמוכר, אך לא בהכרח טוב, והיה קשה להאשים אותם. הפעם, טוענת מיקרוסופט, מדובר בשיפור אמיתי בביצועים, ביציבות ובחוויית המשתמש הכוללת.

 

IE 8 אמור לטעון דפים בקצב מהיר יותר ממתחריו ולקרוס פחות - במקרה הגרוע, הלשוניות מעוצבות כתהליכים נפרדים, כך שאם IE 8 יקרוס -  תקרוס לשונית אחת ולא התוכנה כולה (תכונה שקיימת, אגב, ב-Chrome של גוגל).

 

הדגשים העיקריים שהושמו בפיתוח הדפדפן החדש הן נוחות השימוש, אבטחה (נושא רגיש במקצת, מאחר והדפדפן הפופולרי ביותר בעולם מהווה גורם משיכה למפתחי תוכנות זדוניות למיניהן), תאימות לתקנים ועוד.

 

תאימות לסטנדרטים? כן, בהחלט. השינוי התרחש לא מעט בזכות דרישה של מפתחי אתרים עיקשים ברחבי העולם, שמאסו בנסיונות העבר של מיקרוסופט להשליט ברשת תקן בפועל, מתוצרתה. Internet Explorer בגירסתו השמינית מצליח לעבור את מבחן התאימות Acid 2, שנחשב מחמיר דיו (אך לא את Acid 3, בינתיים. לטענת מיקרוסופט כי עדיין לא מדובר בתקן אחיד ומאושר).

 

יש עברית

עם ההשקה סופקו גם גירסאות ב-26 שפות, לרבות עברית. מי שחשש כי הרשת הישראלית, שהותאמה ברובה לתמוך בגירסה השישית של אקספלורר ועדיין מתעקשת להתאכזר למשתמשי דפדפנים לא שגרתיים, לא תתמודד עם השינוי - בעיקר התבדה. רוב הפורטלים הבולטים ניתנים לצפייה באופן תקין לחלוטין.

 

במקרים בהם זה לא עובד, אפשר לסמן בתפריט Page (עמוד) את האפשרות של צפייה ב"מצב תאימות", שיפתח את העמוד הבעייתי במנוע של אקספלורר 7 - לרוב זה עוזר.

 

בנוסף, קבלו המלצה שנכונה לכל הדפדפנים מסדרת אקספלורר, ולתוכנות רבות ב-Windows בכלל: עדיף להתקין את הדפדפן באותה שפה בה מוגדרת מערכת ההפעלה שלכם, אחרת תיצפו בתופעות משונות של כיווניות הפוכה בתפריטים, או שתמצאו את הכפתורים בצד הלא נכון של המסך.

 

עוד תלונה קטנה לגבי התמיכה העברית: חבל שהתרגום דרך Live Translator, אחת התכונות החביבות ב-IE שעשוייה לספק פטור מבבילון, עדיין לא מיישר קו עם המתחרים מציע שירות לדוברי עברית.

 


מסך ניווט בלשונית חדשה (צילום מסך)

 

לגלוש באינטרנט בפרוסות

סרגל הכלים של IE 8 מזכיר את הגירסאות הקודמות. סרגל הסימניות, או המועדפים בשפת אקספלורר, כולל אפשרות Web Slices - מעין פיסות מקוצרות מתוך האתר, שמתעדכנות בזמן אמת ומעוגנות בסרגל הסימניות. הדפדפן מעדכן באופן שוטף את תוכן ה-Web Slice, ואפשר להסיר את הקיימות או להוסיף חדשות מאתר התוספים IE Addons או באופן ישיר דרך אתרים התומכים בפיסות.

 

באמצעות אותן פרוסות רשת אפשר, למשל, לעקוב אחרי פריט המוצע למכירה ב-eBay, להתעדכן בכותרות חדשות ב-MSN או לעיין בעשרת הלינקים הכי נקראים ב-Digg או להשוות מחירים באתר הישראלי זאפ.

 

השינוי הכי יעיל ומתבקש הוא בשורת הכתובת של הדפדפן. כעת היא אינה כוללת את ההשלמה האוטומטית הרגילה, אלא השלמה המשלבת מידע מאתרים השמורים בהיסטוריה, בעדכוני ה-RSS ובמועדפים יחדיו. לא מדובר במנוע חיפוש הכולל המוכר למשתמשי פיירפוקס - לטוב ולרע.

 

מטעמי אבטחה, הדומיין עצמו מודגש בשחור, ושאר ה-URL צבוע באפור בהיר. לכאורה שינוי קוסמטי, אבל מדובר במנגנון שיכול לסייע למשתמשים לא מתקדמים לזהות נסיונות פישינג ולהבחין בכתובת האמיתית של האתר אליו הם גולשים.

 


שורת הכתובת. חיפוש תוך כדי הקלדה (צילום מסך)

 

שיחזור לשוניות וגלישה פרטית

שיפור יעיל לשיטת הלשוניות הוא השימוש בצבעים ש-IE 8 עושה: אם פתחתם מספר קישורים מאותה הלשונית, כולם ייצבעו באותו גוון. השיטה עשוייה להקל מאוד על מי שרגיל לפתוח אינספור טאבים, ואז לא למצוא בהם יד ורגל.

 

כשפותחים לשונית חדשה, מתקבל דף שאמור לסייע למנווט בנבכי הרשת: אפשר דרכו לשחזר לשונית שנסגרה לאחרונה מתוך רשימה (מה שעשוי להיות נוח יותר מלחיצה רפטטיבית על ctrl+ shift+ t, עד שמגיעים לאתר האבוד), גישה למאיצי הגלישה (ראה למטה) ואופציה נוספת: גלישה פרטית.

 

במצב גלישה פרטית נפתח עותק נוסף של הדפדפן עם הלוגו הכחול Private בשורת הכתובת, אך הוא יצטיין בזיכרון לטווח קצר בלבד. ההיסטוריה, סיסמאות, עוגיות ומידע שהוקלד לא יישמרו ויושלמו אוטומטית לבאים אחריכם. שימושי לגלישה במחשבים ציבוריים כלשהם, אבל לא רק. הרגישים לענייני פרטיות ישמחו לגלות של- IE 8 יש כעת, בתפריט Safety (או בטיחות), אפשרות למחיקה מהירה של כל המידע המפליל הזה שכבר שמור במערכת, כמו אצל השועל.

 


קצת פרטיות בבקשה (צילום מסך)

 

מאיצי גלישה

מאיצי הגלישה (accelerators) הם תוספים המאפשרים גישה מקוצרת לאתרים פופולריים - לא רק קיצורי דרך, אלא לינקים חכמים שמעבירים לאתר מידע לבקשת הגולש. כך, למשל, ניתן לסמן שם של אדם או בית עסק באתר כלשהו, ובלחיצה ימנית לבחור באפשרות של איתור מספר הטלפון בדפי זהב.

 

היצע המאיצים הקיים כבר מקיף למדי (גם אם לא מתחרה עדיין באוסף ההרחבות האינסופי לפיירפוקס). מספר מאצי הגלישה הישראלים עומד בינתיים על חמישה בלבד, לא כולם שמישים במיוחד בשימוש יומיומי, אבל מיקרוסופט הכינה את המאיצים כך שחברי קהילת המפתחים יוכלו להכין כאלה בצורה פשוטה ומהירה. אם העסק יתפוס, אולי נראה עוד בעתיד.

 


חיפוש מילה בוויקיפדיה (צילום מסך)

 

שווה להתקין?

אינטרנט אקספלורר 8 הוא לא מוצר רע בכלל שלמד לא מעט מהמתחרים. אך דפדפנים הם לא כלי שמחליפים בקלות, ואולי מיקרוסופט איחרה במקצת את הרכבת - אותה רכבת בה נוסעים מעצבי דעת הקהל של האינטרנט, שגולשים כיום בפיירפוקס.

 

אין הרבה חידושים באינטרנט אקספלורר 8 שיגרמו למשתמשי האלטרנטיבות הבררנים - גולשי פיירפוקס, אופרה או כרום - לזרוק את התוכנה שהם רגילים אליה במיידי ולעבור ל-IE8. עבור המשתמשים המתחילים והפחות טכנופילים, לא בטוח שמאיצי הגלישה וה-Web Slices יהוו אטרקציה, אך צריך לזכור שבשבילם שינויים מהותיים יותר בדפדפן היו גורם מרתיע, ולא נקודה חיובית.

 

עם זאת, משתמשי IE 7 חייבים לשדרג, אם לא בשביל התכונות החדשות והשיכלולים למיניהם, בשביל מנגנוני האבטחה המשופרים. אפשר לצפות בסירטוני ההדגמה שהחברה מציעה באתר הרשמי.

 

עוד סקירות דפדפנים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים