שתף קטע נבחר

 

אמנסטי: סין - שיאנית ההוצאות להורג ב-2008

מנתונים שפרסם ארגון זכויות האדם הבינלאומי עולה כי בעוד שהעולם הולך ומפנה עורף לעונש המוות - ממשיכות כמה מדינות את ההוצאות להורג ביתר שאת. בראש הרשימה ניצבת סין, ואחריה איראן, סעודיה, ארה"ב, יפן ופקיסטן

הוצאות להורג הופכות לנדירות יותר בארצות הברית - אך עונש המוות עדיין נפוץ מאוד אצל בנות בריתה, בהן יפן וסעודיה. כך עולה מדו"ח חדש שפרסם היום (ג') ארגון זכויות האדם הבינלאומי אמנסטי.

 

על פי נתוני הארגון, בשנה שעברה התבצעו רק 37 הוצאות להורג בארצות הברית - המספר הנמוך ביותר זה עשור. לטענת אמנסטי - ארגון שחרט על דגלו את ההתנגדות לעונש המוות - הירידה היא חלק ממגמה עולמית להפנות עורף לעונש המוות. למרות המגמה, עולה מנתוני הארגון כי במקומות רבים בעולם, לא חל כל שינוי במספרן של ההוצאות להורג והן ממשיכות ביתר שאת.

 

שיאנית ההוצאות להורג בעולם היא סין - ומספר האזרחים שהוצאו להורג בשנה החולפת הוא כמעט פי חמישים ממספר האסירים שהומתו בארה"ב. הארגון טען כי ב-2008, הוציאה סין להורג 1,718 בני אדם - אך ציין כי הנתון האמיתי הוא לבטח גבוה בהרבה. אוכלוסייתה של סין היא גדולה פי ארבעה מזו של ארה"ב.

 

בין המדינות האחרות המרבות להוציא להורג נכללות איראן (346 הוצאות להורג ב-2008) וצפון קוריאה, ששתיהן יריבות של ארה"ב. אך לא רק מדינות העוינות את וושינגטון מרבות להשתמש בעונש המוות - גם מדינות ידידותיות כלפי ארה"ב כיפן

וסעודיה נכללות בעשרת שיאניות ההוצאות להורג, ולטענת אמנסטי, השימוש בעונש המוות במדינות אלה הולך וגובר.

 

ב-2008 הוציאה יפן להורג 15 בני אדם, הנתון הגבוה ביותר מאז 1975. סעודיה הוציאה להורג לפחות 102 בני אדם. גם פקיסטן נכללה ברשימה - עם 36 הוצאות להורג ב-2008. על פי הדו"ח, המדינה היחידה באירופה שעדיין משתמשת בעונש המוות היא בלארוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוצאה להורג באיראן. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים