10 אתרים לצלמים
טיפים לצילום טיול בחו"ל, ביקורות המצלמות הטובות ביותר ברשת, בנה אתר צילום משלך ובלוג שמאתר את הבעלים של מצלמות אבודות לפי התמונות ועוד. אתרים מומלצים
1. מצלמים עם שלומי
קבוצת הצילום של שלומי הוקמה לפני חמש שנים, במטרה "לקדם את הצילום בארץ, לתרום לשיתוף פעולה בין חובבי צילום וצלמים מקצועיים ולא פחות חשוב – להנות יחד מחווית הצילום". מדובר באחת מקהילות הצילום המפותחות ביותר ברשת הישראלית.
הקבוצה מספקת עזרה הדדית, ובפורומים שלה אפשר להשתתף בתחרויות ואתגרים, או לקרוא מאמרים מקצועיים על מצלמות, עדשות, תוכנות עיבוד תמונה ועוד. אם אתם מחפשים מקום ברשת שאפשר להתעדכן בו על פעילויות קבוצתיות מעניינות שקשורות לצילום, לקבל משוב או טיפים על עבודות וללמוד מנסיונם של צלמים אחרים - זה האתר בשבילכם.
קבלו אפילו מאמר מומלץ לדוגמה: הטריקים שצלמי מזון משתמשים בהם, או: מי רוצה קורנפלייקס עם דבק פלסטי?
מצלמים עם שלומי (צילום מסך)
2. אי אפשר בלי DPReview
לגולשים ותיקים אין צורך להציג אותו. האתר Digital Photography Review, שבבעלות אמזון כיום, מציע מאז 1998 אינספור ביקורות מפורטות ומקצועיות מאוד על מצלמות. יותר מ-7 מיליון צלמים חובבים או מקצועיים מבקרים בו מדי חודש, וזה כנראה המקור האמין ביותר באנגלית למידע על המצלמה החדשה שאתם בדיוק עומדים לקנות.
3. ללמוד אצל לינדה
לינדה.קום של לינדה וויינמן הוא אחד מאתרי המדריכים הטובים ביותר ברשת, וזו לא תהיה הגזמה פרעית מדי להגיד שהוא פשוט מצויין. החברה הפכה למעיין אימפרייה של ספרים, DVD ותקליטורים ללימוד תוכנות גרפיות ועיצוב אתרים - לא סתם החומרים שלהם הפכו ללהיט פיראטי ברשתות שיתוף הקבצים.
הקורסים הרציניים של לינדה כוללים מצגות מפורטות, תמונות וקטעי וידאו, ואפשר להוריד אותם דרך האתר. יש גם מספר קורסים על צילום דיגיטלי ועיבוד התמונות במגוון תוכנות. החיסרון הוא שבאתר כל זה עולה כסף, אבל אפשר תמיד לנסות כמה שיעורים בחינם, לפני שמחליטים אם לשלוף את הארנק ולשלם.
4. טיפים מהמקצוענים של Canon
הייתם מצפים שהאתר של יצרנית המצלמות Canon יכלול בעיקר תוכן שיווקי מאוד, אבל מסתבר שיש בו מאגר מידע ומדריכים מעולה לצלמים מתחילים ומתקדמים כאחד (Canon Digital Learning Experience). שוקי גלילי, צלם הבית שלנו, ממליץ בחום.
אם אתם רוצים ללמוד מצלמים מקצועיים איך לצלם, הגעתם לאתר הנכון. יש טיפים לצילום נופים אקזוטיים בטיול, הסברים איך לצלם את הדירה שאתם מציעים למכירה - ולמכור אותה, מדריך צילום מפלטפורמה בלתי יציבה ועוד.
5. בנה אתר צילום משלך
כבודם של אתרי איחסון תמונות כמו Flickr ו-Picasaweb מונח, אבל אם אתם רוצים לבנות לעצמכם פורטפוליו, כדאי להשקיע במשהו טיפה יותר רציני. ב-Smashing Templates ממליצים על עשר תבניות מוכנות לאתרים אישיים של צלמים. חלקן עולות לא מעט כסף (אם כי צלם שרוצה להתברג לתעשייה יהיה מוכן להשקיע 68 דולר בתבנית), אבל חלקן חינמיות לגמרי. אם תרצו גם להתאים אותן לעברית, ייתכן שתזדקקו לידע טכני מתאים, או למעצב אתרים.
עיצובים לאתר תמונות חינם (צילום מסך)
6. מצלמים ביידיש
B&H Photo היא אחת מחנויות הצילום המוכרות ביותר בניו-יורק, וב-AP כתבו פעם שהיא מפורסמת בתור החנות שמשלבת מסורת יהודית עם טכנולוגיה חדשנית. מדי פעם אפשר למצוא בה צלמים נלהבים לבושי שחורים שמדברים יידיש. החנות נוסדה ב-1973 על ידי זוג יהודי, הרמן ובלימי שרייבר. B&H הן האותיות הראשונות של שמותיהם, אבל בדיחה ישנה קובעת כי פשר השם הוא בכלל Beards & Hats (זקנים וכובעים), ולפי גירסה אחרת - קיצור של "בעזרת השם".
עם השנים הפכה החנות לקומפלקס ענק שמתפרש על 6,500 מטרים רבועים ומעסיק צוות של 1,500 עובדים. חלקם מתפעלים את האתר המרשים של החברה, שמוכר ציוד צילום, וידאו ואודיו מכל הסוגים (אבל לא רק), ומוכן לעשות משלוחים לישראל. אם מזדמן לכם להיקרא לניו-יורק בתקופה הקרובה, כדאי להיערך למסע השופינג ולעיין באתר.
7. מצעד המצלמות של פליקר
אתר איחסון התמונות הפופולרי של יאהו מארח צילומים של מיליוני גולשים ברחבי העולם, ושומר גם מידע על סוג המצלמה שבה הם משתמשים. בדף הבא אפשר לקבל סטטיסטיקות מעניינות על המצלמות הנפוצות ביותר - סטילס או סלולריות. בהקלקה על הדגם אפשר גם לעיין בתמונות שצולמו בעזרת המצלמה. הסטטיסטיקות שמופיעות באתר רלוונטיות ל-30 הימים האחרונים, ומספקות מעין ברומטר למצבו של שוק המצלמות.
מצלמות בפליקר (צילום מסך)
8. טיפים וטריקים בעברית
קהילת הצלמים הישראלים Photo-ID.org מציעה מאגרי מידע, אוסף קישורים מעניין, אירוח תיקי עבודות, סקירות ועוד. מומלץ במיוחד לעיין באזור הטיפים, שכולל שורה של טיפים קצרים שמסבירים כיצד להוציא יותר מהצילומים שלכם בתנאים מסוימים. צילום לילה, צילום עצמים בתנועה, צילום פרחים, צילום מאקרו ועוד.
9. צילום למטיילים
נוסעים הרבה לחו"ל ואוהבים לתעד? כאן תלמדו איך משלבים נסיעת שטח עם צילום, איך מצלמים שוק מזווית אנושית יותר, איך לצלם חרקים ופרוקי רגליים בסביבה הטבעית ועוד. בערוץ הצילום של אתר "מסע אחר" תמצאו מדריכים שימושיים בעברית לצלמים שאוהבים לטייל, או למטיילים שאוהבים לצלם - תלוי איך מסתכלים על זה.
10. אתר אחד אחר
כל מצלמה יתומה שמוצאים באוטובוס או על ספסל ברחוב היא מעין חידה. על המצלמות האבודות האלו יש ראיות ויזואליות מעניינות, הצצה לחיים של אנשים אחרים שקשה מאוד לאתר. בניגוד לטלפונים סלולריים שכוללים פנקסי כתובות ומספרים מפורטים, לשייך מצלמה שאבדה לבעלייה המקוריים זה לא עניין פשוט.
אם מצאתם במקרה מצלמה כזו, נסו לפנות לבלוג "מצאתי את המצלמה שלך", שמפרסם תמונות כאלו, במטרה שמישהו יזהה את המצולמים ויצליח להשיב את האבידה. מפעיל הבלוג, מאט פרסקוט הקנדי, מבקש לשלוח לפחות ארבע תמונות כדי להקל על האיתור. שווה לעיין בבלוג בכל אופן ולתהות, למשל, מי הזוג המסתורי שצונח צניחה חופשית, או מיהו שחקן הפוטבול שמחייך מאוזן לאוזן.