שתף קטע נבחר

 

יפן: נמצא קשיש ששרד את שתי פצצות האטום

טסוטומו ימאגוצ'י בילה בעיר הירושימה באוגוסט 1945 כשלפתע הוטלה פצצה גרעינית על העיר. למחרת הוא שב לעיר הולדתו נגסקי בתקווה להחלים מפציעתו, אך גם שם הוטלה פצצה כעבור יומיים. רק עכשיו הוא זכה להכרה רשמית מהממשל

קשיש יפני בן 93 הוכר היום (ג') כאדם היחיד ששרד את פגיעת שתי פצצות האטום ביפן בתום מלחמת העולם השנייה. האיש, תושב העיר נגסקי, ביקר בהירושימה בעת הטלת הפצצה הראשונה, וכששב לביתו - נקלע לתקיפה הגרעינית השנייה.

 

טסוטומו ימאגוצ'י קיבל בעבר הכרה רשמית מהממשל כניצול התקיפה הגרעינית השנייה בהיסטוריה, שהתרחשה בעיר נגסקי ב-9 באוגוסט 1945. כעת הכיר הממשל כי ימאגוצ'י שרד גם את הפצצה הראשונה, שנחתה שלושה ימים קודם לכן בעיר הירושימה.


הירושימה אחרי פצצת האטום, ספטמבר 1945 (צילום ארכיון: AP)

  

ימאגוצ'י, שהיה אז בן 31, שהה בהירושימה באוגוסט 1945 לשם עסקים. במהלך שהותו בעיר חלף מפציץ B-29 מעל העיר והטיל את הפצצה שכונתה "ילד קטן". הוא סבל מכוויות קשות בפלג גופו העליון וקיבל טיפול רפואי במהלך הלילה. למחרת, ב-7 באוגוסט, שב ימאגוצ'י לעיר הולדתו, נגסקי, בתקווה להחלים מפציעתו. אולם הוא לא ידע כי יומיים לאחר מכן יגיח מפציץ אמריקני נוסף בשמי העיר כשבאמתחתו הפצצה הגרעינית המכונה "איש שמן".  

 

"למיטב ידיעתנו, הוא האדם הראשון שזוכה להכרה בתור נפגע של שתי פצצות האטום", אמר דובר מטעם עיריית נגסקי, טושירו מיאמוטו. "מדובר במקרה כל כך מעצר, אבל ייתכן שיש עוד אנשים כמוהו".

 

"הדור הצעיר יידע על הזוועה גם אחרי מותי"

ההכרה ביאמגוצ'י על ידי הממשל מאפשרת לו לקבל פיצויים בשל פציעתו, לרבות קצבה חודשית, בדיקות רפואיות בחינם ומימון עלויות הלווייתו. עם זאת, הכרתו כנפגע כפול של הנשק להשמדה המונית לא תקנה לו קצבה מוגדלת. לכן, מדובר בצעד סמלי לכל היותר.

 

"החשיפה הכפולה שלי לקרינה רדיואקטיבית נרשמה סוף סוף במסמכים רשמיים של הממשל", אמר הקשיש בראיון לעיתון היפני "מאיניצ'י". "מסמכים אלה

יכולים לספר לדור הצעיר על ההיסטוריה המזוויעה של פצצות האטום, גם אחרי מותי", סיכם.

 

התקיפה הגרעינית בהירושימה היתה ההפצצה האטומית הראשונה בעולם, שבה נהרגו כ-140 אלף איש. שלושה ימים לאחר מכן הוטלה פצצת אטום נוספת על נגסקי, שבה נהרגו 70 אלף בני אדם. יאמגוצ'י הוא בין 260 אלף בני אדם שנפצעו מקרינה ומכוויות בשתי הערים. ניצולי הירושימה ונגסקי נמצאים בסיכון גבוה במיוחד לסרטן ולמחלות בכבד. שתי ההפצצות הובילו לכניעתה של יפן ב-15 באוגוסט 1945, ושמו קץ למלחמת העולם השנייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מסר לצעירים. ימאגוצ'י
צילום: AP
צילום: רויטרס
המטוס שהטיל הפצצה בהירושימה
צילום: רויטרס
מומלצים