חיתוך קטן, והנגיף לא עובר
עכשיו זה מדעי. ברית מילה הנעשית תחת פיקוח רפואי, מפחיתה את הסיכון להידבקות במחלות מין מסוימות. במחקר רחב היקף הראו מדענים שגברים נימולים נדבקים בשיעור נמוך יותר בהרפס ובנגיף הפפילומה. נגד עגבת, זה לא עזר
חדשות טובות לגבר היהודי. מחקר שהתפרסם היום (ה') בכתב עת בריטי מלמד שברית מילה מפחיתה את הסיכון ללקות בהרפס ובנגיף הפפילומה האנושי. עם זאת, הטקס היהודי הקדום לא מפחית את הסיכון ללקות בעגבת.
ממצאי המחקר מצטרפים לתוצאותיו של מחקר שנערך בדצמבר 2006, ובו נמצא שמילת גברים מפחיתה את הסיכון להידבקות באיידס כתוצאה מיחסי מין הטרוסקסואליים, ביותר מ-50%. "כבר הוכח שמילת גברים הנעשית תחת פיקוח רפואי, מפחית את הסיכון להידבקות באיידס" אמר ד"ר אנטוני פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי האמריקני למניעת אלרגיות ומחלות מדבקות (NIAID). "המחקר הזה מוסיף הוכחות יציבות לכך שהיא גם עוזרת למנוע הידבקות במחלות מין אחרות".
קישור למאמר
3,393 גברים שלא נימולו, השתתפו במחקר, שמומן על ידי המכון האמריקני ועל ידי קרן ביל גייטס. המתנדבים, כולם בין הגילאים 15 ו-49, חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת כללה 1,684 גברים שעברו מילה בתחילת המחקר. הגברים בקבוצה השנייה, 1,709 בספר, עברו מילה שנתיים לאחר מכן. הגברים נבדקו עבור הרפס ועגבת בתחילת המחקר, לאחר חצי שנה, לאחר שנה ושוב לאחר שנתיים. במקביל השתתפו שתי קבוצות נוספות במחקר, ונבדקו גם עבור נגיף הפפילומה האנושי.
תוצאות המחקר, בשתי הקבוצות, מלמדות שהגברים שנימולו בתחילת המחקר לקו בהרפס בשיעור הנמוך ב-28% מזה של הגברים שנימולו לאחר שנתיים. למילה לא הייתה השפעה על שיעור ההידבקות בעגבת, שבה לקו במהלך המחקר 50 גברים לא נימולים ו-45 גברים נימולים.
"ההוכחות המדעיות לתועלת של מילה רפואית נגד הידבקות במחלות מין הן עתה חד משמעיות" אמר תומס קווין, שהיה שותף למחקר רחב ההיקף. "כעת", הוסיף עמיתו רונלד גריי, "אנו רוצים להשתמש במידע שצברנו בניסוי זה כדי לבדוק האם מילה יכולה להפחית את שיעור ההידבקות של נשים במחלות מין, כתוצאה מיחסי מין עם גברים". החוקרים מיהרו לציין, כי גם אם היה וימצאו שיחסי מין עם גבר נימול הם "בטוחים" יותר, אין זה אומר שברית מילה היא תחליף לאמצעי מניעה.
מילה רפואית מפחיתה את הסיכון למחלות מין
ויז'ואל פוטוס