קלינטון: לשיגור טיל צפון-קוריאני יהיו השלכות
מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, הזהירה את פיונגיאנג כי שיגור טיל בליסטי לכל מטרה שהיא תיחשב ל"פרובוקציה" ויהיו לה השלכות בינלאומיות. לדבריה, בכוונת וושינגטון לפנות לאו"ם אם צפון-קוריאה לא תיסוג מכוונותיה
המתיחות בין וושינגטון לפיונגיאנג הולכת וגוברת: מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הזהירה הלילה (יום ה') את צפון-קוריאה ואמרה כי אם תשגר את הטיל הבליסטי שלה - יהיו לכך השלכות בינלאומיות. קלינטון כינתה את המהלך "פרובוקציה" והוסיפה כי וושינגטון תפנה לאו"ם בנושא, אם פיונגיאנג לא תיסוג מכוונתיה.
סוכנויות הביון המערביות מעריכות כי צפון-קוריאה מתכוונת לערוך את השיגור בין 4 ל-8 באפריל, ואילו גורמי ביטחון בדרום-קוריאה סבורים כי "חלון הזמנים" מצומצם יותר ונע בין 4 ל-5 בחודש.
אתמול דיווחה סוכנות הידיעות היפנית קיודו, כי פיונגיאנג הציבה טיל על כן השיגור במתקן ניסוי הטילים במוסודנרי. מדובר ככל הנראה בטיל לטווח ארוך מסוג טייפודונג-2. צפון-קוריאה טוענת כי בכוונתה לשגר לווין לחלל, אולם במערב חוששים כי בכוונתה לערוך ניסוי טילים.
"עמדתנו בנושא ברורה: כוונתה של צפון-קוריאה לשגר טיל לכל מטרה שהיא, היא פרובוקציה שלהשקפתנו מפרה את החלטה 1718 של מועצת הביטחון", אמר קלינטון במסיבת עיתונאים במהלך ביקור במכסיקו. "לפרובוקציה כזו, העומדת בניגוד לסמכותו של האו"ם, יהיו השלכות".
בשבוע שעבר הודיעה צפון-קוריאה כי בכוונתה לפנות שני נתיבי אוויר בינלאומיים לקראת שיגור הלוויין, הצפוי לעבור מעל יפן. היא גם איימה כי תנקום בכל גורם שינסה למנוע ממנה לבצע את השיגור.
פרשנים ביטחוניים אמרו כי ההודעה המוקדמת נועדה לסייע לפיונגיאנג לטעון כי השיגור אינו מהווה הפרה של המגבלות הבינלאומיות שהוטלו עליה בעקבות סדרת ניסויים שנויה במחלוקת שערכה בעבר.
כוונותיה של צפון-קוריאה לבצע את השיגור החריפו את היחסים המתוחים-ממילא בין פיונגיאנג, סיאול ולוושינגטון. בהודעה שפרסם שלשום משרד החוץ בפיונגיאנג, נכתב כי לצפון-קוריאה זכות מלאה לפתח תוכנית חלל למטרות שלום. פיונגיאנג טענה כי אם וושינגטון ובנות בריתה יסרבו להפסיק את "מדיניותן העוינת" כלפיה - לא תהיה לה כל ברירה אלא לתגבר את כוחותיה.