הפוכה על הראש - מקלובה
פירוש המילה מקלובה בערבית הוא "הפוכה". זהו תבשיל מסורתי וטעים של אורז, עוף וירקות, שבונים בשכבות ולפני ההגשה הופכים על צלחת. עשיר, טעים וצבעוני
מקלובה פרגיות, עלי מנגולד וסלרי חמצמץ
מתכון באדיבות "עץ הזית"
המרכיבים (ל-8 מנות):
12 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות
1/2 כוס שמן זית
4 בצלים חצויים ופרוסים דק
12 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 ק”ג עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות (כמו לסלט)
1 כוס יין לבן חצי יבש
מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
1 כפית סוכר
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
צרור כוסברה קצוצה
3-2 עגבניות פרוסות
4 שיני שום קצוצות
כוס וחצי אורז עגול שטוף, מושרה חצי שעה במים ומסונן
2 כוסות מים רותחים(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- מחממים 3 כפות שמן במחבת, ומטגנים בו את קוביות הפרגיות כ-4 דקות, עד להשחמה משני הצדדים.
- מעבירים לסיר בינוני כשכבה ראשונה (שבסופו של דבר תהיה עליונה אחרי שנהפוך את התבשיל).
- מוסיפים את יתרת השמן למחבת בו טוגנו הפרגיות, ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את הסלרי ומטגנים יחד 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המנגולד ומטגנים עוד כ-2 דקות. יוצקים את היין ומאדים כ-7 דקות.
- מוסיפים את הלימון, הסוכר והתבלינים. מערבבים כדקה, מסירים מהאש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת על הפרגיות שבסיר. מסדרים מעל את העגבניות, השום הקצוץ והאורז.
- יוצקים מים רותחים, מכסים ומבשלים 20 דקות.
- מכבים את האש, ממתינים כ-10 דקות והופכים על צלחת הגשה.
צילום: דלית שחם
מומלצים