שתף קטע נבחר

גרמניה: נפסל קמפיין הצמחונות "שואה בצלחת"

בית המשפט לחוקה של גרמניה פסל את הקמפיין של ארגון PETA לזכויות בעלי חיים, שנועד לעודד הימנעות מאכילת בשר. "הדברים מגמדים את השואה ופוגעים בכבוד הקורבנות וביהודים ששרדו", כתבו השופטים

בית המשפט לחוקה של גרמניה אסר על ארגון זכויות בעלי החיים "PETA" להמשך ולפרסם קמפיין לעידוד הצמחונות תחת הכותרת "שואה בצלחת שלך".

 

הסניף הגרמני של הארגון, שידוע בקמפיינים השערורייתיים שהוא מוביל בארה"ב ובמדינות אחרות, ביקש לעודד הימנעות מאכילת בשר על ידי ההשוואה של שחיטת בעלי החיים לרצח ההמוני שביצעו הנאצים במחנות ההשמדה.

 

כל איזכור של השואה בגרמניה הוא רגיש מאוד - לבטח איזכור בהקשר שכזה - ולכן הובא הנושא לדיון בבית המשפט החוקתי. שימוש בכותרת זו לקמפיין "משמעו גימוד והפיכת זעקתם של קורבנות השואה לדבר יומיומי, ויפגע בכבודם של יהודים ששרדו את השואה המתגוררים בגרמניה", פסק בית המשפט.


אחת מכרזות הקמפיין של PETA (צילום: AP)

 

לפני מספר שנים, כשקמפיין פרסומי ותערוכה תחת אותה כותרת יצאו בארצות הברית, הם עוררו ביקורת חריפה מצד הליגה נגד השמצה. "מאמצי PETA להשוות את הרצח המכוון והשיטתי של מיליוני יהודים לנושא כמו זכויות בעלי חיים הוא מגונה", כתב אז אברהם פוקסמן, ראש הליגה נגד השמצה. "הניסיון של PETA לקבל הכרה עבור הקמפיין שלהם תחת הסיסמא 'שואה בצלחת שלכם' מקומם, פוגעני ולוקח את המושג 'חוצפה' לשיאים חדשים".

 

ליסה לאנג, נציגת PETA אמרה בשעתו לרשת CNN כי הרעיון לקמפיין מקורו במשפט שיוחס לסופר היהודי, חתן פרס נובל יצחק בשביס-זינגר, שכתב בספרו "שונאים סיפור אהבה" כי בעבור בעלי החיים, כל בני האדם הם נאצים וכל יום הוא כמו טרבלינקה. לאנג אמרה אז כי הקמפיין ראוי משום "שמחנות ההשמדה הנאציים עוצבו על פי מודל של בתי מטבחיים".

 

"נכון, הקמפיין הזה מזעזע וקשה מאוד לצפות בתמונות בתערוכה", אמרה לאנג, "אך אנו תוקפים בדיוק את הלך הרוח הזה שמאפשר טבח של בעלי חיים".

 

נציג אחר בארגון, מארק פרסקוט, כתב: "הלך הרוח הזה שאיפשר את התרחשות השואה - שאנו יכולים לעשות כל מה שנרצה לאלה שאנו חשים שהם נחותים מאיתנו - הוא המאפשר לנו כיום לבצע מעשי זוועה נגד בעלי חיים מדי יום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אופיר הכהן
הליגה נגד השמצה: קמפיין מקומם
צילום: אופיר הכהן
מומלצים