אהרונוביץ': יש להצר את צעדי אסירי חמאס
מי שצפוי להתמנות לשר לביטחון הפנים אמר כי "עד שאנחנו נראה את גלעד שליט, הם לא יראו את משפחותיהם". עם זאת, הבהיר השר המיועד כי לא יאפשר את שחרור שליט בכל מחיר
חבר הכנסת יצחק אהרונוביץ (ישראל ביתנו), המיועד לתפקיד השר לביטחון פנים, אמר הבוקר (שבת) כי בכוונתו להצר את צעדי האסירים הביטחוניים הכלואים בישראל, עד להחזרת גלעד שליט. הדברים נאמרו במהלך אירועי שבתרבות, במרכז לאומנויות הבמה בבאר שבע. הסוגייה עומדת להכרעתה של הממשלה, בימים הקרובים, אחרי שיוגשו המלצות צוות השרים שהוקם, בראשותו של שר המשפטים, דניאל פרידמן.
"מה שקיים היום הוא הפקרות", הבהיר אהרונוביץ. "הם מחזיקים מכשירי טלפון ניידים ומאפשרים להם ביקורי משפחות. יושב אסיר שלנו כבר שלוש שנים ולא רואה את משפחתו,
לא שולח מכתב או רואה אור יום. הממשלה התעוררה בסוף דרכה והחליטה להקים וועדת חקירה בנושא. אם זה תלוי בי, עד שאנחנו נראה את הילד הם לא יראו את משפחותיהם".
במקביל, אמר השר המיועד כי הוא מתנגד לשחרורו של שליט בעבור כל מחיר. "זו סוגיה קשה, אבל אני רוצה לקבל החלטה כשאראה את רשימת כל האסירים מול העיניים", הסביר. "צריך לשחרר אותו במחיר גבוה, אבל לא בכל מחיר. אמרתי לאביו של גלעד שאני באופן אישי רוצה להחזיר את הילד הביתה, מה שיהיה אחר כך לא מעניין. צריך לראות את הרשימות, לקבל את ההחלטות אבל לא למשוך יותר מדי".
אהרונוביץ אף ציין כי יש צורך לבצע פעולות אגרסיביות עד ששליט יוחזר: "אני מדבר גם על פעילות בכיוון של פעולה מבצעית. ראשי החמאס צריכים להיות במחתרת ולדעת שאין מעבר סחורות או כספים עד שהילד בבית".
במהלך הדיון התייחס אהרונוביץ גם לנושאים אחרים, דוגמת הצטרפות מפלגת העבודה לממשלה, עליה הוא מברך. "קואליציית ימין צרה לא הייתה תורמת לאיש, הצטרפות מפלגת העבודה תאפשר למשול", הסביר. עוד הוסיף אהרונוביץ כי לדעתו בקדימה לא אמרו את המילה האחרונה בנושא ההצטרפות לממשלה.
בנוגע לחקירות של יושב ראש מפלגתו, אביגדור ליברמן, הצהיר אהרונוביץ' כי אם ימונה לשר לביטחון פנים לא יהיה מעורב בחקירותיהם של אישי ציבור. עוד העביר ביקורת על צורת התנהלות החקירה נגד יו"ר מפלגתו, ואמר כי "כבר 11 שנה הוא נמצא תחת חקירה. זה לא תקין. אי אפשר להחזיק איש ציבור, שר בכיר, תחת מעטה חקירות".
מפקד המחוז הדרומי של המשטרה, ניצב יוחנן דנינו, התארח גם הוא באירוע ואמר בנוגע לחקירת ליברמן, עליה היה אמון במסגרת תפקידו כראש אגף החקירות והמודיעין לשעבר, כי משך הזמן שנמשכה החקירה אכן היה חריג. עם זאת, הוא סירב להתייחס לחקירה, ורק ציין כי הוא מקווה שהיא נמצאת לקראת סיומה.
על הפרק: משטרה עירונית
שני האישים התייחסו גם לסוגיות משטרתיות אחרות. כך אהרונוביץ, שציין כי בהסכמים הקואליציוניים יועדו 92 מיליון שקלים עבור פעילות המשטרה. עוד אמר כי יבקש לבחון את האפשרות להפעיל משטרות עירוניות. "המשטרה כיום היא לאומית ולא נותנת מענה לאזרחים. יש לתת לראש עיר אפשרות לטפל בבעיות של עצמו, של אזרחיו, באמצעות משטרה בעלת סמכויות", אמר.
בנוסף, הסביר השר המיועד כי אחד הדברים הראשונים שיהיו מונחים לפניו בהיכנסו
לתפקיד יהיה פרשת ניצב בר-לב: "צריך לפתור את הבעיה הזו. עצם זה שהפרשה עלתה לחדשות זו בעיה. זה לא מוסיף לכבודה של משטרת ישראל או לאף אחד אחר. צריך להוריד את הנושא מסדר היום".
ניצב דנינו ציין כי "הבעיה מרכזית שלנו היא הזמן שלוקח למערכת אכיפת החוק לבצע את עבודתה. אי-אפשר להרתיע, אם אין חפיפה בין העבירה לבין העונש שלה. לצערנו קדנציה אורכת בממוצע שנתיים וחקירות נמשכות קדנציות רבות. זה יוצר ביקורת שמולידה הצעות חוק לא טובות, דוגמת זו של שר המשפטים דניאל פרידמן לקצר את תקופת ההתיישנות. זה היה נותן חנינה למבצעי עבירות".