שתף קטע נבחר
 

נסגרה מכירת ויטה פרי הגליל

בתום פגישה בין נציגי הבנקים, רשת השיווק חצי חינם, המנהל המיוחד והמגדלים, הגיעו הצדדים לפשרות. יו"ר ההסתדרות עופר עיני תיווך בין הצדדים. נציג חצי חינם: "אנחנו מקווים שהיום הכל ייסגר"

עסקת מכירת מפעל ויטה פרי הגליל לרשת השיווק חצי חינם מגיעה לשלב הסגירה: בתום פגישה שהתקיימה אתמול בערב (א') בתיווכו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני ובהשתתפות נציגי הבנקים, רשת השיווק חצי חינם, המנהל המיוחד והמגדלים, הגיעו הצדדים לפשרה בדבר החובות והכספים שהיו במחלוקת. 

 

 

עיני מסר בתגובה: "אני שמח שהעסקה אושרה, ומקום עבודתם של העובדים הובטח. אני מודה לכל הצדדים ולבנק לאומי ודיסקונט שהסכימו להתגבר על המחלוקות ולהביא להשלמת העסקה".

 

עו"ד יאיר ברדה, שייצג את חצי חינם, מסר כי התקבלו החלטות בנוגע לשתיים מהמחלוקות העיקריות. לדבריו, בנושא המותגים (ויטה פרי הגליל וקפולסקי) לא הושג סיכום סופי, אך הבנקים הסכימו לקחת על עצמם את הטיפול בסוגייה מול החברה הציבורית ויטה פרי הגליל, המחזיקה במותגים.

 

עוד מסר ברדה כי בנוגע לחובה של פרי הגליל ליצרנית הקצפת הצמחית ריץ' הסכימה חצי חינם לשלם כמחצית מהחוב - 2.8 מיליון שקל. לדבריו, "אנחנו מקווים שהיום הכל ייסגר, ואם תיפתר סוגיית המותגים, נוכל לחתום על החוזה".

 

בנוגע לנושא הבנקים מול המגדלים הוחלט כי הבנקים ייתנו רשת ביטחון חלקית למרבית החוב, שעומד על כ-27 מיליון שקל, אם יחליט בית המשפט שהמגדלים הם נושים מועדפים.

 

נציגי הבנקים אישרו שבפגישה הושגו הסכמות, ומסרו כי כאשר יתגבש ההסכם הרשמי, הוא יוגש לאישור ביהמ"ש המחוזי בחיפה.

 

כמעט פיצוץ

לפני כשלושה שבועות אישר ביהמ"ש בחיפה את עסקת רכישת ויטה פרי הגליל על ידי חצי חינם, לאחר כמעט חודשיים של מאבקים מצד העובדים והמגדלים. על פי מתווה העסקה, סוכם כי המכירה תיערך באמצעות הליך של כינוס נכסים שהוא זה שימכור את החברה בפועל לחצי חינם.

 

עוד סוכם כי הבנקים יקבלו כ-105 מיליון שקל תמורת המכירה, וכ-15 מיליון שקל מתוכם יעברו לידי כלל העובדים, ביניהם 150 העובדים המאורגנים של פרי הגליל בחצור הגלילית וכ-250 העובדים הלא מאורגנים - השייכים ברובם למרכז הלוגיסטי בבאר טוביה.

 

לפני כשבועיים הודיע זכי שלום, הבעלים והמנכ"ל של חצי חינם, כי הוא דורש מהבנקים לקחת על עצמם את החוב של ויטה בסך 5.8 מיליון שקלים לחברת ריץ', היצרנית הבינ"ל של הקצפת הצמחית. כמו כן דרש שלום שהבנקים יכללו את המותג קפולסקי בעסקה. על רקע זאת הודיעו נציגיו של שלום לעובדי ויטה פרי הגליל כי יש חשש להשלמת העסקה.

 

הבנקים מצידם הודיעו בכתב לחצי חינם ולשלום שאם העסקה לא תושלם בתנאים המקוריים, הם ייראו בכך הפרת חוזה ויפעילו קנס של 5.5 מיליון שקל בגין ההפרה.

 

מכשול נוסף

מכשול נוסף שעמד בפני השלמת העסקה היה בקשה לעיכוב ביצוע העסקה שהגישה חברת לגין, ספקית קופסאות הפח של ויטה פרי הגליל, שהינה נושה לא מובטחת בעלת חוב בסך שבעה מיליון שקל. הבנקים הודיעו באמצעות הכונס, עו"ד עופר אטיאס, כי הם משהים את כל ההסכמות בגין העסקה עד לקבלת החלטת ביהמ"ש העליון.

 

לגין הגישה את הבקשה בטענה כי מתווה העסקה גורם להעדפת נושים, כלומר - החקלאים המגדלים. המגדלים הינם נושים לא מובטחים, אך הוחלט לשלם להם מכיוון שגידולי הירקות חיוניים להמשך הפעלת המפעל כעסק חי. החשש הוא שהעליון יפסוק שעל המגדלים להחזיר את הסכום ולהתחלק בו עם שאר הנושים הלא מובטחים, הכולל מלבד לגין ספקי אריזות לקפולסקי, חברת החשמל ועוד. 


פורסם לראשונה 29/03/2009 23:34

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העובדים מפגינים
צילום: שי וקנין
מומלצים