שתף קטע נבחר

 

חשש בשמאל: "ממשלת המתנחלים יוצאת לדרך"

בצד השמאלי של המפה מתבוננים בחרדה בממשלת נתניהו הנרקמת: שלום עכשיו משיקה קמפיין תחת הסיסמה "זאת לא אחדות. זה ימין קיצוני". גם ח"כים לשעבר נרתמים. גלאון: אתן להם למשול, ואשמיע קול אחר. ביילין: אי אפשר לרמות את העולם

"זאת לא אחדות. זה ימין קיצוני" - זוהי סיסמת הקמפיין החדש שבו יוצאת תנועת שלום עכשיו, נגד ממשלת נתניהו והצטרפות מפלגת העבודה לשורותיה. "המטרה שלנו היא לחשוף את האמת בפני הציבור", אמר ל-ynet מנכ"ל התנועה, יריב אופנהיימר. "מדובר באחת הממשלות הימניות שידעה ישראל". מחר (יום ג'), בזמן שתושבע הממשלה, יפגינו אנשי שלום עכשיו מול הכנסת בשילוב משאיות וטרקטורים שעליהם יופיע הכיתוב: "ממשלת המתנחלים יוצאת לדרך".

 

מטרת הקמפיין, לדברי אופנהיימר, היא "להבהיר לציבור כי על אף נסיונו של נתניהו להציג את הממשלה כממשלת ימין-מרכז השואפת לשלום, בפועל מדובר בממשלה הקיצונית ביותר שידעה ישראל, ממשלה שאינה דוגלת בפתרון שתי המדינות ומחויבת לציבור המתנחלים ולהנהגת מועצת יש"ע".

 

אופנהיימר, איש מפלגת העבודה, התנגד להצטרפות מפלגתו לקואליציה. "זו היתה טעות", הוא אומר, "מפלגת העבודה משחקת לידי הימין ומעניקה לגיטימציה מלאכותית לאחת הממשלות הקיצוניות בתולדות המדינה. מפלגת העבודה היא מיעוט זניח בקואליציה, ובנושאים המדיניים לא תהיה לה השפעה".

 

בשלום עכשיו טוענים כי הממשלה הבאה צפויה להרחיב את הבנייה בהתנחלויות, לחסום כל תהליך מדיני ולהתנגד לכל פשרה מול הפלסטינים והסורים. בתנועה מתכוונים לנסות ופעול כדי לחשוף את ההבטחות שהובטחו לשותפות הקואליציוניות בכל מה שקשור לבנייה בהתנחלויות, ולהגביר את הסיורים בשטחים וההסברה בכל נושא הבנייה בהתנחלויות והכשרת המאחזים.

 

"העבודה - אפילו לא עלה תאנה"

ומה חושבים בנושא ראשי השמאל הישראלי - או מה שנותר ממנו לאחר ההצטמקות הפרלמנטרית? "אני מזדהה עם הקמפיין לחלוטין", אמרה ח"כ לשעבר זהבה גלאון ממרצ, שנותרה מחוץ לכנסת. "אין ספק שזאת ממשלת ימין קיצונית. ברק, פואד ושמחון מתאימים לממשלה הזאת. אין שונה בתפיסת עולמם מאשר תפיסת הליכוד. הממשלה הזו מגיעה לציבור, כי זה מה שהוא בחר אבל אני חושבת שזה לגיטימי שתהייה קבוצת מחאה, אופוזיציה. אני אתן להם למשול, אבל יחד עם זאת אעשה כל מאמץ כדי להתנגד לה ולהשמיע קול אחר. אני לא מאמינה בטענה כאילו רק ממשלות ימין יכולות להביא להתקדמות מדינית. אם יתנו לשמאל להכריע, הוא יגיע לפריצת דרך. ולא מדובר על השמאל-כביכול של קדימה או העבודה. אוי למדינתנו אם לקדימה ולעבודה ייקראו שמאל".

 

גם יו"ר מרצ לשעבר, יוסי ביילין, סבור כי מדובר בממשלה "מאוד ימנית", והביטוי הבולט ביותר לכך, לדבריו, הוא מינוי אביגדור ליברמן לשר חוץ. "אם שר הביטחון היה ברק ושר החוץ אפילו מרידור, אז העולם היה רואה זאת אחרת", הוא אומר ל-ynet, "אבל העובדה שליברמן שר חוץ והעבודה מקבלת את זה, אומרת הכל".

 

הקמפיין, לדבריו, מעט מיותר - "כי זה כל כך מובן מאליו. אף אחד לא צריך את ההסבר שמדובר בממשלת ימין קיצונית. עוד לא היתה ממשלה שליברמן היה שר חוץ שלה. מפלגת העבודה עם מספר כל כך קטן של חברים שיתמכו בממשלה הזאת אפילו לא יכולה להוות עלה תאנה. נתניהו היה

מוכן לשלם לעבודה מחיר כל כך גבוה רק כדי שהתווה עלה תאנה, אבל אי אפשר לרמות את העולם". 

 

אבל גם ביילין אוחז בשביב של תקווה שבכל זאת תהיה בימי הממשלה הזו התקדמות לעבר השלום. "אם הממשלה הזאת תצא מגדרה כדי להתקבל על ידי העולם, ותוכיח לכל שהיא לא מה שהיא נדמית שהיא, אז היא תזכה לתמיכת השמאל", הוא אומר. "אני מצאתי את עצמי מאפשר לשרון לקיים ממשלה. בלי מרצ בראשותי לשרון לא הייתה ממשלה, ואם היית שואל אותי כמה חודשים קודם לכן אם הייתי תומך בשרון הייתי אומר לך שאתה מטורף. לכן אני זהיר, אין לדעת. על פניו, ליברמן כשר חוץ זאת פרובוקציה לכל העולם, אבל אם הוא יחלק את ירושלים ויחזיר אותנו לקוי 67' אני אמחא לו כפיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביילין. "אין לדעת. גם בשרון תמכתי"
צילום: אלכס קולומויסקי
אופנהיימר. "נחשוף את האמת"
גלאון. "מזדהה לחלוטין"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים