ארה"ב תנסה להיבחר למועצת זכויות האדם
במסגרת "עידן חדש של מעורבות אמריקנית" שמקדם הנשיא אובמה, הוחלט כי ארה"ב תשתתף בבחירות למועצה. בוש החרים את המועצה בשל גינוי ישראל וטיפול לקוי בהפרות ברחבי העולם
מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה אמש (יום ג') כי ארצות הברית תבקש להיבחר למועצת זכויות האדם של האו"ם. בהודעת מחלקת המדינה נמסר, כי ארה"ב מעוניינת להשתתף בפעילויות המועצה כחלק מעידן חדש של מעורבות אמריקנית בענייני העולם.
על פי ההודעה, ארצות הברית תשתתף בחודש מאי הקרוב בבחירות שיתקיימו למועצה, בה חברות 47 מדינות. בהודעה משותפת שפרסמו מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון והשגרירה האמריקנית באו"ם, סוזן רייס, נמסר כי ארצות הברית מבקשת להצטרף למועצה כדי להפוך אותה ליעילה יותר במסגרת רצונו של הנשיא ברק אובמה ליצור "עידן חדש של מחוייבות" עם הקהילה הבינלאומית.
"זכויות אדם הם אלמנט מרכזי במדיניות החוץ האמריקנית, ואנו מחוייבים לשיפור מנגנון זכויות האדם של האו"ם באופן שיתאים יותר לחזון הצהרת האו"ם בדבר זכויות אדם", כתבה קלינטון בהצהרה.
רייס, תומכת נלהבת להצטרפותה מחדש של ארה"ב למועצה, הסבירה כי ההחלטה התקבלה משום ש"אנו מאמינים שבעבודה מבפנים נוכל להפוך את המועצה לפורום יעיל יותר לקידום ההגנה על זכויות אדם".
הצעד החדש של ממשל אובמה מדאיג גורמים יהודים בארצות הברית, על רקע המוניטין של המועצה בגינוי ישראל בשל המצב ההומניטרי ברצועה. הממשל האמריקני בראשות הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש החרים את המועצה, היושבת בז'נבה, בשל התנגדות ארה"ב לגינוי ישראל ולאחר שטען כי המועצה אינה עושה די כדי לטפל באסונות הומניטריים רבים ברחבי העולם, בהם הטבח בחבל דרפור שבסודן.
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, פרסם הודעה בה בירך על כוונתה של ארצות הברית. "למועצה לזכויות אדם ישנו תפקיד חשוב בהגנה ובקידום של זכויותיהם של כל בני האדם, ושיתוף פעולה של
הממשל האמריקני הוא צעד חשוב לקראת השגת תהליך כולל ונמרץ להגנה על זכויות אדם מסביב לעולם", נכתב בהודעתו.
בחודש שעבר השתתפה ארצות הברית בדיוני המועצה, בפעם הראשונה מאז הוקמה - וניצלה את הבמה כדי לדרוש מהמועצה לדון בהפרות זכויות האדם שמתבצעות בכל מקום בעולם, ולא רק לבקר את ישראל.