פינוק כשר לחג: עוגת שקדים, קוקוס ושוקו צ'יפס
לכבוד פסח (וגם למען חולי הצליאק), יעל גרטי מגישה עוגת שקדים, קוקוס ושוקו צ'יפס, קלה להכנה ופשוט מדהימה. אתם מוזמנים להתפנק
כשקיבלתי את המתכון שלהלן מרשת "אספרסו בר", שסיפקה לי בעבר מתכון מצויין, הייתי מעט סקפטית: גם קוקוס וגם שקדים בעוגה אחת? כשהכנתיה, מיד עם הביס הראשון, התפוגג הפקפוק. העוגה התגלתה כרכה, עסיסית ומפנקת ממש. לכבוד פסח, או אם אתם נמנעים מקמח מטעמים בריאותיים, או שסתם מתחשק לכם להתפנק עם עוגה טעימה, אני מזמינה אתכם להכין את העוגה הזו, שהיא קלה להכנה ופשוט מדהימה.
עוגת שקדים, קוקוס ושוקו צ'יפס
מתכון של שף-קונדיטור יניב ברהום, רשת "אספרסו בר"
אין זו טעות, המתכון מכיל 8 ביצים. הקפידו נא לרכך חמאה מחוץ למקרר מבעוד מועד. אנא שימו לב שיש במתכון שתי כמויות שונות של סוכר: את הכמות הגדולה מקציפים עם החלבונים ואת הכמות הקטנה מקציפים עם החמאה והחלמונים.
שקדים טחונים ניתן להשיג בכל מרכול. אבקת שקדים, שהיא אבקה דקה יותר מהשקדים הטחונים הנמכרים במרכול, ניתן להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה, לרוב בתוספת קורנפלור, כך שיש לקחת זאת בחשבון אם אינכם אוכלים קורנפלור בפסח.
בהקצפת חלבונים יש להקציף תחילה את החלבונים, תוך הגברה הדרגתית של מהירות ההקצפה, ולהוסיף את הסוכר בהדרגה.
(צילום: אסף אמברם)
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
8 ביצים מס' 1
170 גרם סוכר
170 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
160 גרם (2 כוסות, לא מהודקות) קוקוס טחון
160 גרם (12/3 כוסות, לא מהודקות) שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)
160 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס
לשימון: מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת.
- מפרידים ביצים לשתי קערות נקיות ויבשות.
- מקציפים את החלבונים עם הכמות הראשונה של הסוכר (170 גרם) עד לקבלת קצף יציב אך לא קשיח.
- מקציפים חמאה ואת הכמות השניה של הסוכר (50 גרם) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים חלמונים לתערובת החמאה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בהדרגה ובעדינות, בעזרת מרית. מערבבים בעדינות (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קוקוס ושקדים טחונים/אבקת שקדים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שוקו צ'יפס ומערבבים ידנית בעדינות, עד להִטמעותם בתערובת.
- יוצקים את העיסה לשתי התבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח אך לא רטוב. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן
צילום: אסף אמברם
צילום: אסף אמברם
מומלצים